Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

dinsdag 20 april 2021

Speelfilm DO NOT HESITATE geselecteerd voor internationale competitie van Tribeca Film Festival in New York

De speelfilm DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver beleeft in juni zijn wereldpremière binnen de internationale competitie van het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York, zo maakte de organisatie vandaag bekend. DO NOT HESITATE is de tweede speelfilm van Shariff Korver die in 2014 debuteerde met INFILTRANT. De film gaat over drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten. Joes Brauers (QUO VADIS, AIDA?, OORLOGSGEHEIMEN), Spencer Bogaert (VINCENT, THE DAZZLED), Tobias Kersloot (ARES, PUBLIEKE WERKEN) en Omar Alwan (A KISS) vertolken de hoofdrollen. Tribeca viert dit jaar zijn 20-jarige jubileum en vindt in hybride vorm plaats van 9-20 juni in New York.

Shariff Korver: "Ik sprong een gat in de lucht, toen ik hoorde dat we op Tribeca in wereldpremière gingen! Wat een geweldige plek om je film voor het eerst aan een publiek te laten zien. Ik tel de dagen tot de start van het festival, en natuurlijk nog meer voor de première van mijn film."

Synopsis:
Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen? 

DO NOT HESITATE is het tweede speelfilmproject van regisseur Shariff Korver. Zijn eerste speelfilm INFILTRANT, met een hoofdrol voor Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, ging in 2014 in première tijdens Toronto International Film Festival en werd tevens geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Daarnaast regisseerde Shariff ook verschillende televisieseries waaronder FENIX (2018) en TEMPLE (2019).

Jolein Laarman (KAUWBOY, VERDWIJNEN) schreef het scenario van DO NOT HESITATE en cameraman is Nadim Carlsen, die ook de met een Oscar genomineerde film GRÄNS heeft gedraaid.

De film is geproduceerd door Erik Glijnis, Leontine Petit en Emily Morgan van Lemming Film (PLEASURE, DEAD AND BEAUTIFUL, MONOS, ZAMA en THE LOBSTER) in coproductie met het Griekse Heretic en de NTR, en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, TrustNordisk, Greek Film Center, EKOME en Creative Europe. Distributeur September Film brengt de film op 11 november 2021 uit in de bioscoop.

Green Border