Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead
Boek Van Alle Dingen, Het
Pacifica.

Nieuws

donderdag 18 juli 2024

HET BOEK VAN ALLE DINGEN in première op het Nederlands Film Festival

HET BOEK VAN ALLE DINGEN, naar de gelijknamige bestseller van Guus Kuijer, gaat op maandag 23 september feestelijk in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is geregisseerd door Ineke Houtman, naar een scenario van Maarten Lebens en Mieke de Jong. De hoofdrollen zijn voor Daan Schuurmans, Sallie Harmsen, Aiko Mila Beemsterboer en Brandon River Coene. Andere rollen worden gespeeld door Margo Dames, Eva Damen en Emma van Gompel. HET BOEK VAN ALLE DINGEN is tevens geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie.
 
Synopsis
De streng religieuze vader van de 9-jarige Thomas drukt met zijn eigen leefregels een grote stempel op het gezin. Dankzij zijn bijzondere verbeeldingskracht vindt Thomas manieren om aan deze beklemmende realiteit te ontsnappen. Met behulp van zijn vriendin Jezus en zijn ruimdenkende buurvrouw, komt hij tegen zijn vader in opstand en trekt daar zowel zijn rebellerende tienerzus als volgzame moeder in mee. Geluk begint met niet meer bang zijn.

Gerenommeerd regisseur Ineke Houtman maakte eerder, ook samen met Maarten Lebens, onder andere de prijswinnende producties POLLEKE en MADELIEF: KRASSEN IN HET TAFELBLAD. HET BOEK VAN ALLE DINGEN is geproduceerd door FATT Productions in coproductie met Kaap Holland Film, White Picture (LV) en KRO-NCRV en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO en LIAA (Letland).
 
September Film brengt HET BOEK VAN ALLE DINGEN op 10 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Langue Étrangère