Annette
Riders of Justice
There is No Evil
Do Not Hesitate
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
maandag 8 november 2021
De film DO NOT HESITATE van Shariff Korver heeft dit weekend vier prijzen gewonnen op het Amerikaanse Scottsdale International Film Festival. De film won prijzen voor Beste Film, Beste Regie (Shariff Korver), Beste Scenario (Jolein Laarman) en acteur Tobias Kersloot won in de categorie Beste Bijrol. DO NOT HESITATE is vanaf aanstaande donderdag te zien in de Nederlandse filmtheaters.
vrijdag 5 november 2021
Leos Carax, winnaar van Beste Regie op het Filmfestival van Cannes, brengt op zondag 21 en maandag 22 november een bezoek aan Nederland. Hij zal aanwezig zijn bij speciale voorpremières van zijn nieuwe film ANNETTE: op zondagmiddag in bioscoop Kino in Rotterdam, en op maandagavond in de FilmHallen in Amsterdam. Na afloop van beide vertoningen vindt er een Q&A plaats met de regisseur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de websites van Kino en de FilmHallen.
woensdag 3 november 2021
L’ÉVÉNEMENT, DRIVE MY CAR en MEMORIA zijn geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam 2022 binnen het Limelight-onderdeel. Dit programma bestaat uit voorpremières van filmische hoogtepunten van het jaar: prijswinnaars en publieksfavorieten waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.
zondag 31 oktober 2021
De vijfde editie van Parool Film Fest (Paff) is vandaag afgesloten met de uitreiking van de Paff Publieksprijs. De onderscheiding, een sculptuur van Street Art Frankey, is gewonnen door DO NOT HESITATE van Shariff Korver, die samen met hoofdrolspeler Joes Brauers de prijs in ontvangst nam.
donderdag 14 oktober 2021
Michiel van Erp start in november met de opnames van de film STROMBOLI naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Elise Schaap, onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol: "Ik heb ongelofelijk veel zin om dit bijzondere verhaal te mogen verfilmen met Michiel van Erp van wie ik groot fan ben." De opnames vinden plaats op het Italiaanse eiland Stromboli en in Amsterdam.
dinsdag 5 oktober 2021
Regisseur Koen Mortier (Engel, 22 Mei, Ex Drummer) start 18 oktober met de filmopnames van SKUNK, naar het gelijknamige en op waarheid gebaseerde boek van Geert Taghon. Hoofdrollen zijn onder meer voor Thibaud Dooms, Natali Broods (Over Water), Boris van Severen (Baptiste), Dirk Roofthooft (De Bende van Jan de Lichte), Sarah van Deursen (De Ideale Wereld), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Janne Desmet (Albatros) en Dolores Bouckaert (De Dag). De opnames vinden plaats in Vlaanderen en Wallonië.
dinsdag 5 oktober 2021
DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.
vrijdag 1 oktober 2021
Vanavond zijn in de Stadsschouwburg in Utrecht, op de slotavond van het Nederlands Film Festival, de Gouden Kalveren uitgereikt. Hierbij wonnen de films DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE en KOM HIER DAT IK U KUS tezamen tien Gouden Kalveren.
maandag 27 september 2021
Vanavond heeft het Nederlands Film Festival de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren 2021. Maar liefst 29 nominaties zijn voor September Film titels, verdeeld over 4 films: DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE, MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG en KOM HIER DAT IK U KUS. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg in Utrecht op vrijdag 1 oktober, de slotavond van het Nederlands Film Festival. Cast en crew, van harte gefeliciteerd met jullie nominaties!
zondag 26 september 2021
De film DRUK van Thomas Vinterberg heeft in ruim een maand tijd 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. De film, met hoofdrollen voor Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Milang en Lars Ranthe, won dit jaar de Oscar én de BAFTA voor Beste Internationale Film, en vele andere prijzen op verschillende grote festivals. DRUK is momenteel nog volop te zien in de Nederlandse bioscopen.