Annette
Mes Frères Et Moi
There is No Evil
maandag 17 januari 2022
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
maandag 17 januari 2022
Na drie succesvolle seizoenen van de hitserie KLEM krijgt het verhaal een vervolg op het witte doek. KLEM de film gaat verder waar het laatste seizoen geëindigd is, waarbij het leven van belastingambtenaar Hugo Warmond opnieuw gevaarlijk verstrengeld raakt met dat van de beruchte crimineel Marius en diens vrouw Kitty. De hoofdrollen worden wederom gespeeld door Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren. De Italiaanse hoofdrol wordt vertolkt door Claudia Vismara (ROCCO SCHIAVONE). De filmopnames vinden dit voorjaar plaats in Toscane. KLEM de film verschijnt eind 2022 in de bioscoop.
vrijdag 10 december 2021
De speelfilm SPEAK NO EVIL van de Deense regisseur Christian Tafdrup gaat in wereldpremière op het Sundance Film Festival, een van de belangrijkste festivals van Amerika. Fedja van Huêt en Karina Smulders spelen allebei een hoofdrol in de film en zijn te zien als stel die op vakantie bevriend raken met een Deens koppel, gespeeld door Sidsel Siem Koch en Morten Burian. SPEAK NO EVIL is een coproductie met het Nederlandse OAK Motion Pictures.
dinsdag 7 december 2021
De door Sander Burger geregisseerde speelfilm DE VEROORDELING over de Deventer moordzaak is geselecteerd voor de competitie van Palm Springs International Film Festival dat begin januari plaatsvindt in Amerika. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen in de film die gebaseerd is op het boek 'De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld' van onderzoeksjournalist Bas Haan. DE VEROORDELING draait sinds begin september in de bioscoop en werd recent bekroond met vier Gouden Kalveren: die voor Beste Film, Beste Hoofdrol, Beste Bijrol en Beste Scenario. Het is niet de eerste keer dat de film in Amerika te zien is; eerder sleepte de film ook al zes prijzen in de wacht op het Seattle Film Festival.
maandag 8 november 2021
De film DO NOT HESITATE van Shariff Korver heeft dit weekend vier prijzen gewonnen op het Amerikaanse Scottsdale International Film Festival. De film won prijzen voor Beste Film, Beste Regie (Shariff Korver), Beste Scenario (Jolein Laarman) en acteur Tobias Kersloot won in de categorie Beste Bijrol. DO NOT HESITATE is vanaf aanstaande donderdag te zien in de Nederlandse filmtheaters.
vrijdag 5 november 2021
Leos Carax, winnaar van Beste Regie op het Filmfestival van Cannes, brengt op zondag 21 en maandag 22 november een bezoek aan Nederland. Hij zal aanwezig zijn bij speciale voorpremières van zijn nieuwe film ANNETTE: op zondagmiddag in bioscoop Kino in Rotterdam, en op maandagavond in de FilmHallen in Amsterdam. Na afloop van beide vertoningen vindt er een Q&A plaats met de regisseur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de websites van Kino en de FilmHallen.
zondag 31 oktober 2021
De vijfde editie van Parool Film Fest (Paff) is vandaag afgesloten met de uitreiking van de Paff Publieksprijs. De onderscheiding, een sculptuur van Street Art Frankey, is gewonnen door DO NOT HESITATE van Shariff Korver, die samen met hoofdrolspeler Joes Brauers de prijs in ontvangst nam.
donderdag 14 oktober 2021
Michiel van Erp start in november met de opnames van de film STROMBOLI naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Elise Schaap, onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol: "Ik heb ongelofelijk veel zin om dit bijzondere verhaal te mogen verfilmen met Michiel van Erp van wie ik groot fan ben." De opnames vinden plaats op het Italiaanse eiland Stromboli en in Amsterdam.
dinsdag 5 oktober 2021
Regisseur Koen Mortier (Engel, 22 Mei, Ex Drummer) start 18 oktober met de filmopnames van SKUNK, naar het gelijknamige en op waarheid gebaseerde boek van Geert Taghon. Hoofdrollen zijn onder meer voor Thibaud Dooms, Natali Broods (Over Water), Boris van Severen (Baptiste), Dirk Roofthooft (De Bende van Jan de Lichte), Sarah van Deursen (De Ideale Wereld), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Janne Desmet (Albatros) en Dolores Bouckaert (De Dag). De opnames vinden plaats in Vlaanderen en Wallonië.
dinsdag 5 oktober 2021
DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.
vrijdag 1 oktober 2021
Vanavond zijn in de Stadsschouwburg in Utrecht, op de slotavond van het Nederlands Film Festival, de Gouden Kalveren uitgereikt. Hierbij wonnen de films DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE en KOM HIER DAT IK U KUS tezamen tien Gouden Kalveren.