Never Gonna Snow Again
Riders of Justice
Do Not Hesitate
Cryptozoo
Mijn Vader Is Een Vliegtuig
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
donderdag 14 oktober 2021
Michiel van Erp start in november met de opnames van de film STROMBOLI naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Elise Schaap, onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol: "Ik heb ongelofelijk veel zin om dit bijzondere verhaal te mogen verfilmen met Michiel van Erp van wie ik groot fan ben." De opnames vinden plaats op het Italiaanse eiland Stromboli en in Amsterdam.
dinsdag 5 oktober 2021
Regisseur Koen Mortier (Engel, 22 Mei, Ex Drummer) start 18 oktober met de filmopnames van SKUNK, naar het gelijknamige en op waarheid gebaseerde boek van Geert Taghon. Hoofdrollen zijn onder meer voor Thibaud Dooms, Natali Broods (Over Water), Boris van Severen (Baptiste), Dirk Roofthooft (De Bende van Jan de Lichte), Sarah van Deursen (De Ideale Wereld), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Janne Desmet (Albatros) en Dolores Bouckaert (De Dag). De opnames vinden plaats in Vlaanderen en Wallonië.
dinsdag 5 oktober 2021
DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.
vrijdag 1 oktober 2021
Vanavond zijn in de Stadsschouwburg in Utrecht, op de slotavond van het Nederlands Film Festival, de Gouden Kalveren uitgereikt. Hierbij wonnen de films DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE en KOM HIER DAT IK U KUS tezamen tien Gouden Kalveren.
maandag 27 september 2021
Vanavond heeft het Nederlands Film Festival de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren 2021. Maar liefst 29 nominaties zijn voor September Film titels, verdeeld over 4 films: DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE, MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG en KOM HIER DAT IK U KUS. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg in Utrecht op vrijdag 1 oktober, de slotavond van het Nederlands Film Festival. Cast en crew, van harte gefeliciteerd met jullie nominaties!
zondag 26 september 2021
De film DRUK van Thomas Vinterberg heeft in ruim een maand tijd 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. De film, met hoofdrollen voor Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Milang en Lars Ranthe, won dit jaar de Oscar én de BAFTA voor Beste Internationale Film, en vele andere prijzen op verschillende grote festivals. DRUK is momenteel nog volop te zien in de Nederlandse bioscopen.
maandag 13 september 2021
De Franse film L’ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan heeft zaterdag de Gouden Leeuw gewonnen op het filmfestival van Venetië. L'ÉVÉNEMENT draait om een studente die begin jaren 60 ongewenst zwanger raakt. Ze besluit een abortus te laten plegen, een ingreep destijds verboden in Frankrijk. Ook de film 107 MOTHERS van de Slowaakse regisseur Péter Kerekes viel in de prijzen, deze won de Venice Horizons Award voor beste scenario.
vrijdag 10 september 2021
Paff opent donderdag 28 oktober met de Nederlandse première van de meeslepende film I AM ZLATAN van de Zweedse regisseur Jens Shögren. Deze Zweeds-Nederlandse coproductie, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, focust op het begin van Zlatan Ibrahimović' carrière: op zijn doorbraak bij de Zweedse club Malmö FF en de zware periode die volgde bij Ajax, waar hij als 19-jarige nieuwkomer maar moeilijk zijn draai kon vinden. Zlatan was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Zlatan wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene. Gijs Naber speelt de rol van Ronald Koeman.
maandag 9 augustus 2021
Vandaag is de allereerste Platina Film Award van het jaar uitgereikt aan de acteurs van het epische oorlogsdrama DE SLAG OM DE SCHELDE. De film onder regie van Matthijs van Heijningen, is de eerste Nederlandse film die dit jaar 400.000 bezoekers naar de bioscoop trok. De bioscoophit is op dit moment nog volop in heel Nederland te zien. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het feestelijke moment werd gevierd met DE SLAG OM DE SCHELDE hoofdrolspeler Gijs Blom die zijn medespeler Susan Radder de Platina Film overhandigde.
donderdag 5 augustus 2021
De speelfilm DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver gaat op zaterdagavond 25 september in première op het Nederlands Film Festival. Naast de feestelijke rode loper première in Utrecht zal de film die avond in meerdere bioscopen en filmtheaters door het land te zien zijn. De film gaat over drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten. Joes Brauers (QUO VADIS, AIDA?, OORLOGSGEHEIMEN), Spencer Bogaert (VINCENT, THE DAZZLED), Tobias Kersloot (ARES, PUBLIEKE WERKEN) en Omar Alwan (A KISS) vertolken de hoofdrollen. In juni beleefde de film al een internationale première op Tribeca Film Festival in New York.