Veroordeling, De
Druk
Sweetness in the Belly
Never Gonna Snow Again
maandag 9 augustus 2021
maandag 15 maart 2021
maandag 13 september 2021
De Franse film L’ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan heeft zaterdag de Gouden Leeuw gewonnen op het filmfestival van Venetië. L'ÉVÉNEMENT draait om een studente die begin jaren 60 ongewenst zwanger raakt. Ze besluit een abortus te laten plegen, een ingreep destijds verboden in Frankrijk. Ook de film 107 MOTHERS van de Slowaakse regisseur Péter Kerekes viel in de prijzen, deze won de Venice Horizons Award voor beste scenario.
vrijdag 10 september 2021
Paff opent donderdag 28 oktober met de Nederlandse première van de meeslepende film I AM ZLATAN van de Zweedse regisseur Jens Shögren. Deze Zweeds-Nederlandse coproductie, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, focust op het begin van Zlatan Ibrahimović' carrière: op zijn doorbraak bij de Zweedse club Malmö FF en de zware periode die volgde bij Ajax, waar hij als 19-jarige nieuwkomer maar moeilijk zijn draai kon vinden. Zlatan was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Zlatan wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene. Gijs Naber speelt de rol van Ronald Koeman.
maandag 9 augustus 2021
Vandaag is de allereerste Platina Film Award van het jaar uitgereikt aan de acteurs van het epische oorlogsdrama DE SLAG OM DE SCHELDE. De film onder regie van Matthijs van Heijningen, is de eerste Nederlandse film die dit jaar 400.000 bezoekers naar de bioscoop trok. De bioscoophit is op dit moment nog volop in heel Nederland te zien. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het feestelijke moment werd gevierd met DE SLAG OM DE SCHELDE hoofdrolspeler Gijs Blom die zijn medespeler Susan Radder de Platina Film overhandigde.
donderdag 5 augustus 2021
De speelfilm DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver gaat op zaterdagavond 25 september in première op het Nederlands Film Festival. Naast de feestelijke rode loper première in Utrecht zal de film die avond in meerdere bioscopen en filmtheaters door het land te zien zijn. De film gaat over drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten. Joes Brauers (QUO VADIS, AIDA?, OORLOGSGEHEIMEN), Spencer Bogaert (VINCENT, THE DAZZLED), Tobias Kersloot (ARES, PUBLIEKE WERKEN) en Omar Alwan (A KISS) vertolken de hoofdrollen. In juni beleefde de film al een internationale première op Tribeca Film Festival in New York.
dinsdag 27 juli 2021
De films OFFICIAL COMPETITION van regisseurs Gastón Duprat en Mariano Cohn, en L'ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan zijn geselecteerd voor de competitie van Venetië Film Festival. De 78e editie van het festival vindt plaats van 1-11 september.
maandag 19 juli 2021
Tijdens de slotceremonie van de 74e editie van het Cannes Film Festival zijn vijf films van September Film in de prijzen gevallen. COMPARTMENT NO. 6 won de Grand Prix, de Juryprijs ging naar MEMORIA, Leos Carax won de Palm voor Beste Regie voor openingsfilm ANNETTE en de prijs voor Beste Scenario ging naar DRIVE MY CAR. UNCLENCHING THE FISTS werd verkozen tot beste film van het Un Certain Regard programma.
woensdag 23 juni 2021
Regisseur Saskia Diesing (DORST, NENA) is gestart met de opnames van haar nieuwe film VERLOREN TRANSPORT, een oorlogsdrama gebaseerd op ware gebeurtenissen in het voorjaar van 1945 dat verteld wordt vanuit het perspectief van drie jonge vrouwen. Voor de drie hoofdrollen zijn Hanna van Vliet (ANNE+), de Duitse actrice Anna Bachmann en de Frans/Luxemburgse actrice Eugénie Anselin gecast. Ook Bram Suijker (VLIEGENDE HOLLANDERS) speelt een rol in de film. De opnames vinden momenteel plaats in Luxemburg en Duitsland.
maandag 14 juni 2021
De epische film DE SLAG OM DE SCHELDE is de eerste nieuwe release sinds de lockdown die 100.000 bezoekers heeft getrokken. De film onder regie van Matthijs van Heijningen behaalt hiermee de Gouden Film status. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de Gouden Film in ontvangst genomen in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam.
donderdag 3 juni 2021
Maar liefst zeven films van September Film zijn geselecteerd voor Cannes Film Festival 2021. ANNETTE opent het festival, THE STORY OF MY WIFE, BERGMAN ISLAND, TOUT S'EST BIEN PASSÉ, MEMORIA en DRIVE MY CAR zijn geselecteerd voor de competitie, en UNCLENCHING THE FISTS is te zien in Un Certain Regard.
vrijdag 28 mei 2021
Op 5 juni aanstaande verschijnt het langverwachte oorlogsepos DE SLAG OM DE SCHELDE in de bioscoop. De film, met hoofdrollen voor Gijs Blom, Susan Radder en de Engelse acteurs Jamie Flatters en Tom Felton, zou in eerste instantie in december uitkomen maar de release moest door de lockdown en het sluiten van de bioscopen noodgedwongen opschuiven. Pim Hermeling van September Film: "We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we DE SLAG OM DE SCHELDE nu eindelijk naar het publiek kunnen brengen op de plek waar je de ultieme kijkervaring beleeft; in de bioscoopzaal. De film verdient een groot publiek. Ook de bioscopen kijken er reikhalzend naar uit om alle filmliefhebbers weer te verwelkomen."