Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

woensdag 26 juni 2024

VICTOR VLEERMUIS openingsfilm Cinekid Festival 2024

De 38e editie van Cinekid Festival opent zondagmiddag 20 oktober in Pathé Amsterdam Noord met de wereldpremière van de animatiefilm VICTOR VLEERMUIS. Soy Kroon is te horen als Victor, Stephanie van Eer is zijn vogelvriendin Sherida en Fedja van Huêt leent zijn stem aan de vader van Victor Vleermuis. 
 
Over Victor Vleermuis
Victor Vleermuis is klein en lijkt op het eerste gezicht niet zo dapper. Hij worstelt met een, zeker voor vleermuizen, groot probleem: hij is bang in het donker. Zijn grote broers vinden hem maar vreemd. Ze snappen niks van zijn gevoeligheid en al helemaal niets van het feit dat hij graag zingt. Zingen is namelijk voor vogels en dat zijn hun gezworen vijanden. Alles verandert als hij op een dag verliefd wordt op de tropische zangvogel Sherida. Victor zal al zijn moed moeten verzamelen om haar liefde voor zich te winnen én te gaan staan voor wie hij is.
 
Stemmencast
De Nederlandse stem van Victor Vleermuis is van Soy Kroon (Verliefd op Bali, 40-45 de Musical). Zijn vogelvriendin Sherida wordt vertolkt door Stephanie van Eer (Spangas, Costa!!). Fedja van Huêt (Soof, Hoogvliegers) is te horen als de vader van Victor. Andere stemacteurs zijn onder anderen Kasper van Kooten, Rogier Komproe en Karen van Holst Pellekaan.
 
Over de productie
Het scenario van VICTOR VLEERMUIS werd geschreven door Karen van Holst Pellekaan, naar een verhaal dat ze bedacht met Errol Nayci. Producenten Storytellers Film & TV: Errol Nayci en Julia Ton. Co-producenten: Zeilt Productions (LUX) en Avrotros in samenwerking met il Luster. Patrick Raats regisseert samen met co-regisseur Sarah Sutter. Arnoud Rijken en Michiel Snijders zijn de animatieproducenten van il Luster. Cameraman Lennert Hillege adviseert over de shots en voor de montage is Peter Alderliesten aangetrokken. Fons Merkies en Laurens Goedhart tekenen voor de muziek en liedjes. Het bijzondere verhaal van VICTOR VLEERMUIS komt tot leven door de animatie deels in 3D en de achtergrond geschilderd te tonen uitgevoerd door het Capybara collectief en de artdirectors van Moldybyrd. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van: het Nederlands Film Fonds, the Netherlands Production Incentive, CoBO, Luxembourg Film Fund en Creative Europe Media. Beta Film is de internationale sales agent.
 
Over Cinekid Festival
Cinekid Festival is het grootste media- en filmfestival voor kinderen ter wereld en vindt plaats tijdens de herfstvakantie van 19 oktober t/m 3 november in filmtheaters door heel Nederland met de hoofdlocatie in Amsterdam-Noord. Er worden tijdens het festival premières van (inter)nationale films en series vertoond en er zijn dagelijks masterclasses, workshops, en tal van activiteiten zoals meet & greets met de makers en acteurs. Het programma staat vanaf 30 september online.

September Film brengt VICTOR VLEERMUIS op 23 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Goodbye Julia