Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

vrijdag 5 juli 2024

Opnames nieuwe speelfilm LAND VAN JOHAN van Eddy Terstall zijn gestart

Regisseur Eddy Terstall is gestart met de opnames van zijn nieuwe speelfilm LAND VAN JOHAN. Een ode aan de Nederlandse cultuur vanaf de jaren ’60, met veelal iconische momenten en periodes uit de vaderlandse geschiedenis die ons land gevormd hebben tot de samenleving die het nu is. De hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat, Bram Suijker, Annemaaike Bakker, Roberta Petzoldt, Ibrahim Hadi, Shane Redondo, Kendrick Etmon, Roos van Ees, Samya Ghilane en Nadie Reyhani. Eddy Terstall schreef het scenario samen met Erik Wünsch. De opnames vinden plaats in Nederland en Marokko.
 
Synopsis
In LAND VAN JOHAN volgen we drie families; één uit Limburg, één uit de Veluwe en één uit Marokko. Hun levens vermengen zich in het bruisende Amsterdam van 1966 tot nu. Ze beïnvloeden elkaars levens en er ontstaan hechte vriendschappen en liefdesrelaties. Dit alles tegen de achtergrond van een steeds veranderend en steeds veelkleuriger Nederland.

LAND VAN JOHAN is een humoristisch en ontroerend nationaal epos dat meerdere generaties beslaat. Over een eigenwijs klein landje dat (te) ver onder de zeespiegel ligt; het Land van Johan. Een meeslepende reis door de tijd, die onze menselijkheid blootlegt en tegelijkertijd antwoord geeft op de vraag; hoe is ons land zo geworden zoals het nu is?
 
Eddy Terstall
De films van de Amsterdamse regisseur en schrijver Eddy Terstall staan bekend om de vrijzinnige thematiek in combinatie met een groot politiek bewustzijn. Zijn werk bestaat o.a. uit SIMON (2004 – winnaar 4 Gouden Kalveren)VOX POPULI (2008) en MEET ME IN VENICE (2015) .
 
LAND VAN JOHAN wordt geproduceerd door Witfilm onder leiding van Iris Lammertsma en Boudewijn Koole (o.a. Emmy-winnaar DANCE OR DIE en Gouden Kalf-winnaars SHADOW GAME en MIJN VADERNOUR EN IK) in coproductie met Omroep MAX. De film komt tot stand met steun van Netherlands Film Production Incentive.
 
September Film brengt LAND VAN JOHAN volgend jaar uit in de bioscoop.

Memory