Langue Étrangère
Handling The Undead
Boek Van Alle Dingen, Het

Nieuws

vrijdag 23 augustus 2024

Ierse Oscarinzending KNEECAP slotfilm Paff 2024

KNEECAP van Rich Peppiatt sluit de achtste editie van Paff af. De muziekfilm is op zondag 6 oktober te zien in Het Ketelhuis, Cinecenter, FC Hyena, FilmHallen, Kriterion en Rialto de Pijp. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via de theaters en via www.paff.nl.

Slotfilm KNEECAP
Als het lot de verveelde muziekleraar JJ samenbrengt met de vrienden Naoise en Liam Óg, blijkt dit het begin van een ongekende Ierse hiphopact. Rappend in hun moedertaal breekt het rebelse raptrio Kneecap door en worden ze al snel het boegbeeld van een burgerrechtenbeweging die als doel heeft de Ierse taal te redden. Terwijl de discussie hierover in de publieke arena losbarst, doen politie en politici hun uiterste best het anarchistische trio de mond te snoeren. In deze razend originele seks-, drugs- en hiphopbiopic speelt Kneecap zichzelf en laten ze een wereldwijde strijdkreet horen ter verdediging van hun cultureel erfgoed. 

Winnaar van de Next Audience Award op Sundance Film Festival en tevens de Ierse inzending voor de Oscars 2025. KNEECAP zal vanaf 21 november te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Eerste titels filmprogramma
Naast openingsfilm MEGALOPOLIS (Francis Ford Coppola) en de slotfilm zijn nog vijf films aan het programma toegevoegd: ANORA van Sean Baker, ARMAND van Halfdan Ullmann Tøndel, EMILIA PÉREZ van Jacques Audiard, L'HISTOIRE DE SOULEYMANE van Boris Lojkine en LA COCINA van Alonso Ruizpalacios. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Over Paff
Paff biedt het publiek van woensdag 2 t/m zondag 6 oktober vijf dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Het jaarlijkse filmfestival is een initiatief van Het Parool en distributeur September Film. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. 

Sterben