Langue Étrangère
Handling The Undead
Boek Van Alle Dingen, Het

Nieuws

zaterdag 7 september 2024

APRIL van Dea Kulumbegashvili en ALPHA. van Jan-Willem van Ewijk vallen in de prijzen in Venetië

Op het filmfestival in Venetië zijn twee films van September Film in de prijzen gevallen. APRIL van Dea Kulumbegashvili won de Speciale Juryprijs, en ALPHA. van Jan-Willem van Ewijk won de Europa Cinemas Label 2024 in het onderdeel Giornate degli Autori.

 

APRIL - Dea Kulumbegashvili

Nina is een verloskundige-gynaecoloog die in het enige ziekenhuis van een provinciestad in Georgië werkt. Ze is onvoorwaardelijk toegewijd aan haar patiënten, zelfs als dat betekent dat ze juridisch of sociaal over de grens gaat. Maar nadat ze beschuldigd wordt van nalatigheid, zal Nina’s persoonlijke en professionele leven tijdens het interne onderzoek dat volgt onder de loep worden genomen, en zal ze gedwongen worden haar keuzes in twijfel te trekken.

Regisseur Dea Kulumbegashvili volgt met APRIL haar meermaals bekroonde speelfilmdebuut BEGINNING op. De hoofdrollen zijn voor Ia Sukhitashvili, Kakha Kintsurashvili en Merab Ninidze.

ALPHA. - Jan-Willem van Ewijk

In dit existentiële avontuur krijgt Rein, een snowboardleraar die in de Alpen werkt, bezoek van zijn vader Gijs uit Nederland. De twee trekken met hun ski’s en snowboard het hooggebergte in, waar hun karakters frontaal botsen met elkaar én met de overweldigende natuur om hen heen.

ALPHA. is de vierde speelfilm van Jan-Willem van Ewijk (NU., ATLANTIC. en PACIFICA.). De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs en Reinout Scholten van Aschat die ook in de film vader en zoon spelen. ALPHA. is geproduceerd door BALDR Film.

Handling The Undead