Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

dinsdag 4 juni 2024

Malou Gorter, Barbara Sloesen, André Dongelmans en Peter Blok in nieuwe speelfilm KAIN

Malou Gorter, Barbara Sloesen, André Dongelmans en Peter Blok zullen te zien zijn in de nieuwe tragikomische speelfilm KAIN, waarvan de opnames vorige week zijn gestart. KAIN is een greep uit het leven van een neurodivergent persoon in een neurotypische wereld. Acteur Daniël Gellvoet vertolkt de hoofdrol en speelt zo een groot deel van zijn eigen ervaringen als autistische Amsterdammer na. Hij wordt in deze rol ondersteund door een cast van neurodivergente en neurotypische acteurs. Andere rollen zijn voor Aus Greidanus sr., Hannah de Vreugd, Fabian Franciscus, Jaike Belfor, Kiki van Deursen en Tarik Moree. De film wordt geregisseerd door Gabriel Bauer die met KAIN zijn debuut maakt. Het scenario is geschreven door Ellen Barendregt, Aliefka Bijlsma en Dorien Goertzen.

Synopsis
Een grenzeloze onbevreesde autist wil zijn rijbewijs halen om zelfstandig te worden en te bewijzen dat hij normaal kan functioneren in de wereld om hem heen, maar de vraag rijst ‘wat is eigenlijk normaal’? Als hij de liefde van zijn leven ontmoet, komt zijn wens aansluiting te vinden met de wereld om hem heen op scherp te staan

KAIN is een film voor iedereen die zich weleens een buitenbeentje heeft gevoeld. Het verhaal daagt uit om de belevingswereld van een ander te begrijpen en vraagt de kijker, net zoals Kain, zichzelf te accepteren. De cast, crew en producenten zijn bijzonder blij en trots dat ze deze inclusieve film mogen maken en dat de droom van Daniël uitkomt.

De film wordt geproduceerd door Mildred Roethof, Human Nature Films en Aliefka Bijlsma, Mile 13 Media in samenwerking met coproducent Wiendelt Hooijer, Stichting We Need Dreams en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds (in het kader van het Caleidoscoop traject) en Purplefield Investments, De Auteursbond en Voor de Kunst.

September Film zal de film uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

Goodbye Julia