Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

maandag 26 februari 2024

DES TEUFELS BAD en STERBEN vallen in de prijzen in Berlijn

DES TEUFELS BAD van Veronika Franz en Severin Fiala en STERBEN van Matthias Glasner zijn in de prijzen gevallen tijdens de 74e editie van de Berlinale.

Beide films kregen afgelopen weekend de Zilveren Beer uitgereikt, DES TEUFELS BADvoor Beste Artistieke Bijdrage en Matthias Glassner mocht voor zijn film STERBEN de prijs voor Beste Scenario in ontvangst nemen.

DES TEUFELS BAD - Veronika Franz & Severin Fiala
Oostenrijk, 18e eeuw. Dorpen omgeven door dichte bossen. Een vrouw wordt ter dood veroordeeld nadat ze een baby heeft vermoord. Agnes trouwt met haar geliefde en bereidt zich voor op een huwelijksleven. Kort daarna beginnen haar hoofd en hart zwaar te voelen. Dag na dag raakt ze steeds meer gevangen op een duister en eenzaam pad dat naar kwade gedachten leidt. En misschien niet alleen maar gedachten...

STERBEN – Matthias Glasner
De familie Lunies is al enige tijd vervreemd van elkaar. Iedereen heeft zo zijn eigen problemen; waar het ouderlijk echtpaar te maken krijgt met ziektes en aandoeningen, lopen de volwassen kinderen tegen hele andere dingen aan: een affaire, alcoholisme, depressie en het surrogaatvaderschap. Maar alles in het leven heeft een prijs; de confrontatie met de dood brengt de vervreemde familie weer samen.

DES TEUFELS BAD en STERBEN zijn later dit jaar te zien in de bioscoop.

Langue Étrangère