Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 9 december 2014

GLUCKAUF geselecteerd voor Tiger Competitie IFFR

De film GLUCKAUF van Remy van Heugten (Valentino, Van God Los tv-serie) zal in première gaan op het Internationaal Film Festival Rotterdam. De film is geselecteerd voor de Hivos Tiger Awards Competitie. Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen spelen de hoofdrollen in GLUCKAUF. Het scenario is geschreven door Gustaaf Peek (GODIN, HELD). Singer-songwriter Douwe Bob maakte met het nummer ‘Mine Again’ de titelsong voor de film.

Over GLUCKAUF: Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

GLUCKAUF (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met GLUCKAUF, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film is geproduceerd door de twee keer voor een Emmy genomineerde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND, in coproductie met de VARA en komt tot stand in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

Het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 21 januari – 1 februari 2015.

September Film Distribution brengt GLUCKAUF op 29 januari 2015 uit in de bioscoop.

Together 99