Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 9 december 2014

Vlaamse cast toegevoegd aan J. KESSELS

De Vlaamse actrice Annick Christiaens (DE OOGGETUIGE, ANY WAY THE WIND BLOWS), Marc Lauwrys (CODE 37) en Bert Huysentruyt (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) zullen te zien zijn in de verfilming van J. Kessels. Annick Christiaens zal de rol van Brigit - Frans Thomese’s libido-ideaal – vertolken. Marc Lauwrys speelt de rol van haar broer Bertje, en Bert Huysentruyt speelt de rol van Pa de Braaij.  Samen vormen zij het gezin de Braaij, die de Vlaamse snackbar ‘De frituur van Ooit’ runnen in Tilburg. Debutante Romi van Renterghem zal de jonge Brigit spelen.

Regisseur Erik de Bruyn ontdekte Romi van Renterghem via een modellenbureau: “Toen de zestienjarige Romi op een casting verscheen, wist ik het direct: dit is een nieuwe ster. Romi heeft geen acteerervaring en krijgt momenteel les, maar haar zinnelijkheid in combinatie met haar fotogenieke uitstraling geeft haar een sexy charisma dat mij volkomen verwondert: Romi Schneider, Natasja Kinski en Brigitte Bardot in één meisje! Een nieuw talent! Ze past precies in  Thomese’s omschrijving van de jonge BB.”

Eerder werd bekend gemaakt dat Frank Lammers (WILDE MOSSELS, DE MARATHON, ZWARTBOEK), Fedja van Huêt (WILDE MOSSELS, SOOF, OVERSPEL) en Ruben van der Meer (PLAN C) de hoofdrollen zullen spelen in de film. De regie is in handen van Erik de Bruyn, bekend van o.a. WILDE MOSSELS. Het scenario is geschreven door Gouden Kalf winnaar Jan Eilander (HET ZUSJE VAN KATIA, IK BEN WILLEM). J. KESSELS is de verfilming van de roman van P.F. Thomése. (Uitgeverij Atlas Contact, 2009).

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Frituur van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf? 

De opnames van J. KESSELS vinden momenteel plaats in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. De film wordt geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, AVROTROS, Production Incentive, Cobo fonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

September Film Distribution brengt J. KESSELS in het najaar van 2015 uit in de bioscoop.

Together 99