Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 20 oktober 2014

Unieke voorpremière AANMODDERFAKKER in Media Markt Amsterdam Arena

De film AANMODDERFAKKER, winnaar van drie Gouden Kalveren, krijgt een unieke voorpremière op zaterdag 1 november. We Want Cinema biedt in samenwerking met Media Markt Amsterdam Arena, distributeur September Film en producent Pupkin 150 echte aanmodderfakkers de unieke en eenmalige kans om de film in de perfecte setting te bekijken: op de TV afdeling van de Media Markt, waar hoofdpersoon Thijs (gespeeld door Gijs Naber) in de film een bijbaan heeft en zich met zo min mogelijk inspanning door de dag loodst. Acteur Gijs Naber en andere leden van cast en crew verwelkomen het publiek op zaterdag 1 november om 20:30 in een exclusief geopende Media Markt Amsterdam Arena. Kaarten kosten 10 euro inclusief bier en borrelnootjes, en zijn nu verkrijgbaar via wewantcinema.nl/aanmodderfakker.

AANMODDERFAKKER gaat over de lamzak en eeuwige student Thijs, die op relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een occasional shift in een mediagigant sloft. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij daar de oppas aan: Lisa, een zestienjarig meisje met torenhoge ambities. Deze ontmoeting boort bij Thijs een diep weggestopte onvrede over zijn eigen passieve leven aan.

AANMODDERFAKKER is geregisseerd door Michiel ten Horn. Na het succes van zijn debuutfilm DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END werd hij door het toonaangevende Amerikaanse filmblad Variety uitgeroepen tot een van de 10 European directors to watch. AANMODDERFAKKER is zijn tweede speelfilm. Het scenario is wederom geschreven door Anne Barnhoorn, die eerder met het scenario van DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END de Zilveren Krulstaart en de Prix Geneve Europa heeft gewonnen. Naast Gijs Naber zijn er ook hoofdrollen voor Roos Wiltink, Yannick van de Velde, Martijn Hillenius en Anniek Pheifer. AANMODDERFAKKER ging afgelopen maand in première op het Nederlands Film Festival, waar de film Gouden Kalveren won voor Beste Film, Beste Scenario, en Beste Acteur.

Over We Want Cinema: Het online platform We Want cinema geeft publiek, bedrijven en verenigingen de mogelijkheid originele bioscoop events te organiseren. Met een paar muisklikken heeft de consument een event ingepland. Vrienden en gelijkgestemden kunnen via social media worden uitgenodigd. Het event vindt plaats als er voldoende tickets zijn verkocht. `

AANMODDERFAKKER is geproduceerd door Pupkin in coproductie met AVROTROS, en is tot stand gekomen met steun van het CoBO.

Distributeur September Film brengt AANMODDERFAKKER  op 6 november uit in de bioscoop.a

 

Club Zero