Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 19 augustus 2014

Wereldpremière INFILTRANT in Toronto

INFILTRANT, het aangrijpende misdaaddrama van regisseur Shariff Korver, beleeft zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival begin september in het Discovery-programma. De Nederlandse première van INFILTRANT vindt enkele weken later plaats tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg op zaterdag 27 september.

De film INFILTRANT gaat over politieagent Sam (Nasrdin Dchar) die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie vindt die hij altijd gemist heeft, raakt hij langzaam verstrikt in een loyaliteitsconflict.

Naast Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (RABAT, WOLF) zijn er rollen weggelegd voor Walid Benmbarek (LOVERBOY), Rachid el Ghazaoui (beter bekend als rapper Appa) en Betty Schuurman (KARAKTER).

INFILTRANT is het solo speelfilmdebuut van regisseur Shariff Korver, die samen met Rogier de Blok, (MY LIFE ON PLANET B en R U THERE) tekende voor het scenario. De film wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de NTR in het kader van De Oversteek, een samenwerking tussen publieke omroep, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en het CoBO.

De film is vanaf donderdag 23 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Club Zero