Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 14 augustus 2014

Martijn Lakemeier en Abbey Hoes in VENTOUX

Martijn Lakemeier en Abbey Hoes zijn toegevoegd aan de cast van de speelfilm VENTOUX. Martijn Lakemeier zal de rol van Peter gaan vertolken. Hij is bekend van o.a. zijn hoofdrol in OORLOGSWINTER, waarvoor hij een Gouden Kalf won, de film DE MARATHON en de nieuwe Nederlandse dramaserie HOLLANDS HOOP. Abbey Hoes, die volgende maand te zien is in NENA, en hoofdrollen vertolkte in o.a. KONING VAN KATOREN en RAZEND, zal Laura op jonge leeftijd spelen.

Eerder werd bekend gemaakt dat actrice Maruschka Detmers de volwassen Laura speelt. Andere hoofdrollen zijn voor Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, en de Vlaming Wim Opbrouck. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Jonas Smulders, Bram Verrecas, Jip van den Dool en Alex Hendrickx. Zij zullen de vrienden op jonge leeftijd spelen. De opnames van VENTOUX  gaan komende week van start en zullen plaatsvinden in Nederland, België en Frankrijk.

VENTOUX vertelt het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de "spoken" uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Martijn Lakemeier over zijn rol in VENTOUX: ‘Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van de cast in deze mooie film. Ik verheug me er op om de rol van Peter te gaan spelen. Ik ga me volledig storten op het dichten en het fietsen.' 

Abbey Hoes vult aan: ‘Ik heb ongelofelijk veel zin in de opnames van Ventoux! En dan komt het goed uit dat ik dit jaar nog op fietsvakantie ga, de perfecte voorbereiding!' 

De regie van VENTOUX is in handen van Nicole van Kilsdonk (ZADELPIJN, PATATJE OORLOG) die tevens het scenario schreef samen met Bert Wagendorp. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX (Uitgeverij Atlas Contact) waarvan sinds de verschijning in 2013 meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht.

De film wordt ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en zal  later uitgezonden worden bij de NTR. VENTOUX komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Screen Flanders, Abraham Tuschinski Fonds, Wild Bunch en de participanten Vrienden van Ventoux.

Wild Bunch brengt de film op 26 maart 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.

 

Green Border