Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 1 augustus 2014

Noorse sterrencast in BEYOND SLEEP (Nooit Meer Slapen)

De Noorse steracteurs Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen en Thorbjørn Harr zullen naast Reinout Scholten van Aschat te zien zijn in de speelfilm BEYOND SLEEP. Hiermee is de cast compleet. Pål Sverre Hagen en Anders Baasmo Christiansen zijn bekend van de voor een Oscar genomineerde film KON-TIKI, waarin ze beiden een hoofdrol speelden. Beide acteurs zijn ook te zien in de nieuwe film IN ORDER OF DISAPPEARANCE (competitie Filmfestival Berlijn 2014) van regisseur Hans Petter Moland (A SOMEWHAT GENTLE MAN) die door distributeur Wild Bunch uitgebracht wordt op 11 december. Daarnaast speelde Pål Sverre Hagen de hoofdrol in de film TROUBLED WATER van regisseur Erik Poppe. Thorbjørn Harr is een Noorse theateracteur die meerdere prijzen won voor zijn rollen in het theater, waaronder de Norwegian Theatre Critics Award in 2010. Momenteel is hij te zien in de film ZWEI LEBEN en in de voor een Emmy genomineerde serie VIKINGS. Komende week vertrekken cast en crew richting Lapland waar de opnames van BEYOND SLEEP van start zullen gaan.

De film is gebaseerd op de bestseller NOOIT MEER SLAPEN van W.F. Hermans. De roman uit 1966 is een van de meest gelezen naoorlogse boeken en wordt gezien als een van de belangrijkste werken van W.F. Hermans. Het is een grandioos verhaal over de kracht van de natuur en de kracht van dromen.

BEYOND SLEEP gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Regisseur Boudewijn Koole (KAUWBOY) verheugt zich op de opnames: ‘Beyond Sleep is voor mij  een droom die werkelijk wordt. Dit ingenieuze boek als basis voor onze film is een enorme uitdaging. Ik ben trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de erven Hermans. Na een uitgebreide internationale zoektocht naar de beste hoofdrolspeler ben ik uitgekomen bij Reinout Scholten van Aschat. Hij heeft de potentie van een grote filmster. Ook met de Noorse cast prijs ik me zeer gelukkig. Alle drie met veel internationale rollen op hun naam, alle drie top cast. De voorbereidingen lopen wonderbaarlijk goed. Ik heb precies de acteurs gekregen die ik wilde. De crew is van hoog niveau. Ik voel me opgetogen en gelukkig om met KeyFilm deze film te maken. Er is nog maar één samenwerking waar ik tegenop zie; die met de muggen. Insmeren dan maar en daar gaan we.'

De opnames van BEYOND SLEEP zullen plaatsvinden in Noorwegen. De film wordt ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met de VPRO en Neofilm, in samenwerking met Nordisk Film en TrustNordisk en komt tot stand mede door de Nederlandse film production incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO, het Noors Film Instituut en FilmCamp.

Wild Bunch zal BEYOND SLEEP in de loop van 2015 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

Together 99