Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 11 juni 2014

Cast VENTOUX bekend

Kasper van Kooten (ALL STARS, MOORDVROUW), Wilfried de Jong (24 UUR MET, ZOMERGASTEN, HOLLAND SPORT), Leopold Witte (GOOISCHE VROUWEN, DOKTER DEEN) en de Vlaming Wim Opbrouck (DE RONDE VAN VLAANDEREN, WINDKRACHT 10) zullen de hoofdrollen gaan spelen in de speelfilm VENTOUX. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor o.a. Jonas Smulders (HET DINER, COWBOYS JANKEN OOK), Bram Verrecas, Jip van den Dool en Alex Hendrickx (DE POEL, DE VERBOUWING). Zij zullen de jonge versies van de mannelijke hoofdrollen gaan vertolken. De regie is in handen van Nicole van Kilsdonk (ZADELPIJN, PATATJE OORLOG) die tevens het scenario schreef samen met Bert Wagendorp. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX waarvan sinds de verschijning in 2013 meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht. Deze nazomer vertrekken cast en crew richting de Provence voor de opnames.

VENTOUX vertelt het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de "spoken" uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Nicole van Kilsdonk: "Toen ik ooit de Telefilm Zadelpijn maakte met 7 fietsende actrices, bedacht ik me dat  de 'mannenfilm' eigenlijk ook gemaakt moest worden. De hoeveelheid fietsende mannenclubjes stijgt en het is een prachtige arena om het thema mannenvriendschap te tonen. Daar komt bij mijn liefde voor de fiets  (ja, ik fietste de berg ooit op!) en voor Frankrijk. Ik ben heel blij dat we de film eindelijk kunnen maken met een prachtig ensemble aan acteurs. Het eerste rondje fietsen in de polder smaakte naar meer!"

De film wordt geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING), in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR. VENTOUX komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Wild Bunch en de participanten Vrienden van Ventoux: www.cinecrowd.nl/ventoux.

Wild Bunch zal de film in het voorjaar van 2015 uitbrengen in de bioscoop.

 

Green Border