Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 14 april 2014

Reinout Scholten van Aschat speelt hoofdrol in BEYOND SLEEP (Nooit Meer Slapen)

Reinout Scholten van Aschat (DE HEINEKEN ONTVOERING, JOHAN) zal de rol van Alfred Issendorf vertolken in de verfilming van de bestseller NOOIT MEER SLAPEN van Willem Frederik Hermans. KeyFilm zal de internationale Engelstalige film produceren onder de titel BEYOND SLEEP. De regie is in handen van Boudewijn Koole, die eerder grote indruk maakte met de internationaal bekroonde film KAUWBOY.

BEYOND SLEEP gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Reinout Scholten van Aschat: ‘Ik voel me zeer vereerd. Dat ik Alfred Issendorf mag spelen betekent heel veel voor me, ik ben een groot Hermans fan. Het is één van de mooiste Nederlandse boeken. Een jongvolwassene die grip probeert te krijgen op z'n leven. Een droomrol voor iedere acteur. Ook zie ik er naar uit om met Boudewijn Koole te werken. Samen van de zomer naar Noorwegen om door Lapland te trekken en lek gestoken te worden door de muggen! Dit wordt een waanzinnig avontuur.'

NOOIT MEER SLAPEN uit 1966 is een van de meest gelezen naoorlogse romans en wordt gezien als een van de belangrijkste werken van W.F. Hermans. Het is een grandioos verhaal over de kracht van de natuur en de kracht van dromen.

De opnames van BEYOND SLEEP gaan deze zomer van start en zullen plaatsvinden in Noorwegen. De film wordt geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met de VPRO en Neofilm, in samenwerking met FilmCamp, Nordisk Film en TrustNordisk en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en het Noors Film Instituut.

Wild Bunch zal de film in 2015 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

Green Border