Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 21 september 2009

DE HELAASHEID DER DINGEN Belgische Oscarinzending

DE HELAASHEID DER DINGEN is de officiële Belgische inzending voor de Oscar - Beste niet-Engelstalige Film. Wild Bunch brengt de speelfilm van Felix van Groeningen op 8 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

De Helaasheid der Dingen scoorde deze week nog op het Internationaal Film Festival van Toronto en is daarna de openingsfilm op het Film Festival in Gent en het Film Festival in New York. Eerder werd bekend dat De Helaasheid Der Dingen meedingt naar een Golden Globe, een belangrijke bekroning door de Hollywood Foreign Press Association. De speelfilm won eerder dit jaar de Prix Art et Essai op het Film Festival in Cannes.

De Helaasheid der Dingen is een tragikomedie van Felix van Groeningen (Dagen zonder Lief) naar de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. De dertienjarige Gunther woont bij zijn grootmoeder samen met zijn vader en drie ooms. Hun leven bestaat uit alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen. Alles wijst er op dat Gunther hetzelfde lot beschoren is. Of kan hij toch ontsnappen aan de helaasheid der dingen?

 

Together 99