Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 14 januari 2014

SUPERNOVA geselecteerd voor Berlijn

De speelfilm SUPERNOVA van Tamar van den Dop is geselecteerd voor de 64e editie van het Berlijn Filmfestival.

SUPERNOVA vertelt het verhaal van Meis, die samen met haar ouders en oma in de bocht van de weg woont. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

De hoofdrollen zijn voor Gaite Jansen (Hoe Duur Was de Suiker, 170hz), Tamar van den Dop (Blind, Wolfsbergen, Zwarte Sneeuw, Karakter), Bob Schwarze (Sint, TBS) Helga Boettiger, Elise van ‘t Laar (Ramses) en David Schütter. Het scenario, geschreven door Tamar van den Dop, is gebaseerd op de Vlaamse roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden' van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.

Tamar van den Dop: "Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal. Het existentiële van de puberteit, de vraag naar het ontstaan der dingen, het vluchten in fantasieën en ontluikende seksualiteit. Het hervinden van durf, maar ook het voelen van gemiste kansen en de zucht naar avontuur en de grote stad. Ik wil met ‘Supernova' een viering op het leven maken, want het geworstel met jezelf en elkaar is vaak ook wat dit leven zo waardevol maakt."

De film wordt geproduceerd door Revolver Amsterdam in coproductie met IJswater Films, het Duitse Coin Film en het Belgische Epidemic en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Rotterdam Media Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Filmförderung Hamburg Schleswig- Holstein en het Duitse Nordmedia fonds.

De 64e editie van het International Filmfestival Berlijn vindt plaats van 6 tot 16 februari 2014. SUPERNOVA is te zien in het programma onderdeel Generation.

Wild Bunch brengt de film op 10 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Levante