Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 24 oktober 2012

Muzikale première voor THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN van Felix van Groeningen in de Brakke Grond

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, de nieuwe film van Felix van Groeningen (DE HELAASHEID DER DINGEN, DAGEN ZONDER LIEF) met hoofdrollen voor Johan Heldenbergh en Veerle Baetens zal op maandag 3 december feestelijk in première gaan in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam. Na de filmvoorstelling volgt een exclusief live concert van The Broken Circle Breakdown band onder leiding van Bjorn Eriksson. Uiteraard zullen de hoofdrolspelers het podium betreden en de ontroerende bluegrassmuziek uit de film spelen. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van de Brakke Grond.

Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN is een intens liefdesverhaal, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet.

De hoofdrollen in THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN zijn voor Johan Heldenbergh en Veerle Baetens. De film is gebaseerd op Het toneelstuk THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN FEATURING THE  COVER UPS OF ALABAMA van en met Johan Heldenbergh/Compagnie Cecilia. Begin deze maand ging THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN in première tijdens het Internationaal filmfestival Gent, waar de film het festival opende. Inmiddels trok de film al meer dan 100.000 bezoekers in België.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN is geproduceerd door Menuet in coproductie met Topkapi Films en is tot stand gekomen met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Filmfonds en Eurimages.

The Broken Circle Breakdown is vanaf 13 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

Levante