Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 18 oktober 2012

Gouden Film voor ALLEEN MAAR NETTE MENSEN

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN van regisseur Lodewijk Crijns heeft de status van Gouden Film bereikt. Sinds de release op donderdag 11 oktober hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien.  De Gouden Film werd in Pathé Arena  overhandigd aan Géza Weisz en Imanuelle Grives. De Gouden Film is uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN vertelt het verhaal van David Samuels. Hij komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Vuijsje, is geregisseerd door Lodewijk Crijns (o.a. LOVERBOY, MET GROTE BLIJDSCHAP, TURKSE CHICK) die tevens het scenario schreef. De hoofdrollen zijn voor Géza Weisz (TIMBOEKTOE, STERKE VERHALEN), Imanuelle Grives, Annet Malherbe (GOOISCHE VROUWEN) en Jeroen Krabbé (DE ONTDEKKING VAN DE HEMEL, SOLDAAT VAN ORANJE).

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN is geproduceerd door Topkapi Films (DE HEINEKEN ONTVOERING, ALLES IS FAMILIE) in coproductie met BNN en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en de Suppletieregeling Film Investeringen. Wild Bunch  verzorgt de distributie in Nederland.

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN draait momenteel in 75 zalen in Nederland.

Together 99