Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

woensdag 31 mei 2023

ZOMERVACHT is slotfilm van het Nederlands Film Festival 2023

ZOMERVACHT van regisseur Joren Molter, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben, is de slotfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival. De première vindt plaats op dinsdag 26 september in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew. De kaartverkoop voor een selectie van NFF-evenementen, waaronder de publiekspremière van de slotfilm, start op 1 juni via filmfestival.nl.

Synopsis
Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Filmproductie
Joren Molter (IN KROPSDAM IS IEDEREEN GELUKKIG, DÒST) regisseert met ZOMERVACHT zijn eerste lange speelfilm. Britt Snel (DÒST, KHATA) schreef hiervoor het scenario dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van auteur Jaap Robben (SCHEMERLEVEN). Hoofdrollen in ZOMERVACHT worden vertolkt door Micha Hulshof (DE OOST), debutant Joël in ’t Veld en de Belgische acteur Jarne Heylen (GENT WEST). Valentijn Dhaenens (GIRL) en Manou Kersting (UNDERCOVER) maken ook deel uit van de cast.

ZOMERVACHT is geproduceerd door Family Affair Films en het Belgische Polar Bear in coproductie met de NTR. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds gerealiseerd.

Distributeur September Film brengt ZOMERVACHT op 19 oktober 2023 uit in de bioscoop.

 

In The Land Of Brothers