Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 18 april 2023

Aiko Mila Beemsterboer, Minne Koole en Roman Derwig spelen de hoofdrollen in speelfilm IK ZAL ZIEN

Regisseur Mercedes Stalenhoef is gestart met de opnames van haar speelfilm IK ZAL ZIEN. De hoofdrollen worden gespeeld door Aiko Mila Beemsterboer (OOGAPPELS, MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK), Minne Koole (NIEMAND IN DE STAD, DIRTY LINES) en Roman Derwig (MAUD & BABS). Andere rollen zijn voor Hannah van Lunteren, Mikky Dijkstra en Leonoor Koster. Ook worden er rollen gespeeld door blinde en slechtziende acteurs waaronder Edward Stelder en Joyce Bakker. Britt Snel schreef het scenario. De opnames van IK ZAL ZIEN duren nog tot en met eind april. Distributeur September Film brengt IK ZAL ZIEN volgend jaar uit in de bioscoop. 

Synopsis
Wanneer de levenslustige Lot door een ongeluk blind wordt, komt haar wereld abrupt tot stilstand. Haar plannen om met haar vriendje Casper te gaan reizen, studeren, duiken en samenwonen, lijken in te storten. Lot verzet zich fel tegen haar nieuwe hulpbehoevendheid en probeert aan haar pijnlijke realiteit te ontsnappen door zoveel mogelijk te dromen. In haar dromen is ze vrij en ziet ze weer. Pas wanneer ze haar nieuwe realiteit accepteert, begint ze weer grip op haar leven te krijgen.

Mercedes Stalenhoef studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is werkzaam als documentairemaakster. Haar film IK WIL NOOIT BEROEMD WORDEN (2005) werd bekroond met een Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs. Hierna maakte zij HET IS MIJN LEVEN (2007), CARMEN MEETS BORAT (2008 – Gouden Kalf nominatie Beste Lange Documentaire), KARSU (2012) en IK HOOR HIER NIET THUIS (2014). Haar meest recente documentaire MIJN GROTE BROER won onlangs de Dutch Movies Matter Award op het Movies That Matter Festival. IK ZAL ZIEN is haar eerste fictiefilm. Het idee voor de film ontstond nadat een goede vriend van haar door een ongeluk blind werd.  

IK ZAL ZIEN wordt geproduceerd door Labyrint Film (Rogier Kramer en Laura Bouwmeester) in coproductie met de NTR in het kader van De Oversteek en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, NPO-fonds en Netherlands Film Production Incentive. 

Levante