Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

vrijdag 31 maart 2023

Speciale vertoningen serie THE KINGDOM EXODUS van Lars von Trier in samenwerking met De Filmkrant in enkele bioscopen rondom exclusieve release op CineMember

In de week van 13 april zijn er in samenwerking met De Filmkrant speciale vertoningen van de serie THE KINGDOM EXODUS van Lars von Trier in enkele bioscopen, voordat deze vanaf 19 april exclusief bij streamingdienst CineMember te zien is. Het volledige derde seizoen van Lars von Trier’s horrorserie THE KINGDOM bestaat uit 5 afleveringen en is op 15 april te zien in Louis Hartlooper (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Filmschuur (Haarlem), op 16 april in Het Ketelhuis (Amsterdam) in samenwerking met De Filmkrant en op 30 april in LUX Nijmegen.

In het derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Lars Mikkelsen, Nicolaj Lie Kaas, Mikael Persbrandt (SEX EDUCATION, Tuva Novotny, Bodil Jorgensen, met gastrollen voor David Dencik (CHERNOBYL) en Alexander Skarsgård (SUCCESSION, BIG LITTLE LIES). De epische serie van Lars von Trier werd met het derde en tevens laatste seizoen geselecteerd voor het Out Of Competition-programma van het filmfestival van Venetië en het Toronto International Film Festival. Hiermee voltooit Lars von Trier zijn internationaal geprezen cultklassieker uit de jaren ’90.

Synopsis
Karen, een slaapwandelaar en obsessieve kijker van de oude The Kingdom-serie, probeert wanhopig antwoorden te vinden op de onopgeloste vragen van de televisieserie uit de jaren negentig. Als ze op een nacht in een diepe slaap verkeert, dwaalt ze de duisternis in om uiteindelijk voor de deur van het ziekenhuis te belanden. Daar wordt de poort tot The Kingdom een laatste keer geopend…

De eerste twee seizoenen hebben een grondige restauratie ondergaan, waardoor alle drie de seizoenen, 13 afleveringen in totaal, in de hoogst mogelijke kwaliteit worden gelanceerd voor zowel oude als nieuwe fans. THE KINGDOM-trilogie is eveneens de laatste toevoeging in de Lars von Trier-catalogus die in zijn geheel beschikbaar is op CineMember, inclusief DANCER IN THE DARK, MELANCHOLIA en de director’s cut van het NYMPHOMANIAC-tweeluik.

THE KINGDOM EXODUS is samen met de twee eerdere seizoenen in de Benelux vanaf 19 april exclusief te zien op CineMember.

Langue Étrangère