Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

vrijdag 10 februari 2023

Gijs en Reinout Scholten van Aschat spelen vader en zoon in nieuwe speelfilm ALPHA.

Gijs en Reinout Scholten van Aschat zullen samen te zien zijn in de nieuwe speelfilm ALPHA., waarvan de opnames deze week van start zijn gegaan. In dit existentiële avontuur trekt een jonge snowboardleraar (Reinout Scholten van Aschat) met zijn vader (Gijs Scholten van Aschat) het hooggebergte van de Alpen in, waar ze verwikkeld raken in een strijd met de natuur en met elkaar. ALPHA. is geschreven en geregisseerd door Jan-Willem van Ewijk (ATLANTIC.). De opnames van de film vinden de komende weken plaats in Slovenië en Zwitserland. 

Synopsis: 
In dit existentiële avontuur krijgt Rein, een snowboardleraar die in de Alpen werkt, bezoek van zijn vader Willem uit Nederland. De twee trekken met hun ski’s en snowboard het hooggebergte in, waar hun karakters frontaal botsen met elkaar en met de overweldigende natuur om hen heen.
 
Jan-Willem van Ewijk: “Ik kijk er enorm naar uit om met Reinout en Gijs het spectaculaire hooggebergte van de Alpen in te trekken, waar ze de strijd zullen aan gaan met elkaar en de overweldigende natuur.

Gijs Scholten van Aschat: "Toen Reinout en ik door Jan-Willem voor dit bijzondere project gevraagd werden, realiseerde ik me dat het de eerste keer zal zijn dat we samen gaan spelen, en ook nog eens vader en zoon."

Reinout Scholten van Aschat: "We hebben hier eigenlijk al 33 jaar voor gerepeteerd, en dat voelen we als we spelen. We spelen eigenlijk niet. We zijn het. En de setting maakt het absurd en episch, met de overweldigende alpen als decor."

ALPHA. is de vierde speelfilm van Jan-Willem van Ewijk. In 2006 debuteerde hij met de film NU. die in première ging op het Nederlands Film Festival. In 2014 volgde zijn tweede speelfilm ATLANTIC. die geselecteerd werd voor International Film Festival Toronto. In het najaar van 2022 draaide hij zijn derde speelfilm SLEEP. die momenteel in post-productie is.

ALPHA. is een productie van BALDR Film (BROERS, ALONG THE WAY, THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING) in coproductie met Lomotion (CH) en Staragara (SL), VPRO, SRF (CH) en komt tot stand met steun van onder andere het NL Filmfonds, NL Film Production Incentive, CoBO en Creative Europe.
 
ALPHA. is volgend jaar te zien in de bioscoop.

Together 99