Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

donderdag 2 februari 2023

JOYLAND opent 26e editie van Roze Filmdagen

De 26e editie van LGBTQ+ filmfestival Roze Filmdagen opent woensdag 22 maart met de Nederlandse première van JOYLAND in Het Ketelhuis in Amsterdam. JOYLAND is het debuut van Pakistaans regisseur Saim Sadiq. De film heeft op meerdere vlakken indruk gemaakt: het was de eerste Pakistaanse film die in première ging op Cannes en won daar ook de Queer Palm voor beste queer film. Hiernaast werd de film geselecteerd voor de shortlist van de Oscar voor Beste Internationale Film.

Synopsis
Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

Roze Filmdagen is een twaalfdaags filmfestival waar speelfilms, korte films, documentaires en online talkshows met een LGBTQ+ gerelateerd thema worden vertoond. De 26e editie van de Roze Filmdagen 2023 vindt plaats van woensdag 22 maart - zondag 2 april 2023 in Het Ketelhuis in Amsterdam. De kaartverkoop start 6 maart via rozefilmdagen.nl

JOYLAND is vanaf 30 maart te zien in de bioscoop.

Monk and The Gun, The