Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

woensdag 23 november 2022

Opnames van nieuwe Nederlandse film SLEEP. afgerond in Amerika

Vorige week zijn de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm SLEEP. afgerond onder regie van Jan-Willem van Ewijk (ATLANTIC.), die tevens het scenario schreef samen met Claytie Mason. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Groenendaal, Artis Wouters en de Vlaamse actrice Joke Devynck. Jasper Wolf verzorgt de cinematografie. De opnames vonden grotendeels in Amerika plaats.

Logline:
De Nederlandse Daniel maakt een roadtrip met zijn tienerdochter Artis door de Verenigde Staten. Als zijn dochter tijdens die reis verdwijnt, raakt hij langzaam alle grip op de realiteit kwijt.

Regisseur Jan-Willem van Ewijk: “Wat een ongelooflijk avontuur was dit! In vier verschillende staten filmen met mensen die nog nooit in een film gespeeld hadden. Leden van de Arapahoe en Shoshone stammen, jagers, cowboys, politieagenten, surfers; allemaal spatten ze van het scherm tijdens deze droomreis."

SLEEP. is de derde speelfilm van Jan-Willem van Ewijk. In 2006 debuteerde hij met de film NU. die in première ging op het Nederlands Film Festival en daar een speciale vermelding kreeg voor beste speelfilmdebuut en de Grand Prix won op het European Independent Film Festival. In 2014 volgde zijn tweede speelfilm ATLANTIC. die geselecteerd werd voor International Film Festival Toronto.

SLEEP. is geproduceerd door The Film Kitchen (Jan van der Zanden en Ineke Kanters) in coproductie met Savage Film (BE) en de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, VAF, Belgische Tax Shelter, Creative Europe MEDIA en Eurimages. Distributeur September Film brengt SLEEP. te zijner tijd uit in de bioscoop.

Goodbye Julia