Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zondag 27 mei 2012

Beste Acteur & Beste Regie - Cannes 2012

Vanavond vond de bekendmaking van de winnaars van het 65ste Filmfestival Cannes plaats, waarbij twee films van Wild Bunch in de prijzen vielen. Voor zijn rol in THE HUNT van Thomas Vinterberg ontving Mads Mikkelsen de prijs voor Beste Acteur. De prijs voor Beste Regie ging naar regisseur Carlos Reygadas voor zijn film POST TENEBRAS LUX.

THE HUNT is de nieuwe film van regisseur Thomas Vinterberg, bekend van de arthousefilms FESTEN, DEAR WENDY en SUBMARINO.
Wanneer de 5-jarige Klara op een dag vertelt dat Lucas (Mads Mikkelsen) haar heeft misbruikt, verkeert de school in shock. Al snel zijn de ouders op de hoogte en beginnen de inwoners van het dorp zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

POST TENEBRAS LUX is een film over herinneringen, emoties, dromen, hoop, angsten en gebeurtenissen uit het leven van de regisseur. Reygadas beschrijft de film zelf als een expressionistisch schilderij waarbij de kunstenaar zijn gevoel uit, in plaats van dat hij probeert de werkelijkheid te schilderen.

Reygadas debuteerde in 2002 met JAPON (winnaar Camera d'Or) en maakte daarna STELLET LICHT en BATALLA EN EL CIELO. POST TENEBRAS LUX is geproduceerd door Mantarraya en is een coproductie van Topkapi Films.

THE HUNT & POST TENEBRAS LUX zullen beiden dit najaar te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Levante