Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

donderdag 21 juli 2022

Speelfilm NARCOSIS met Thekla Reuten en Fedja van Huêt in première op Nederlands Film Festival

De speelfilm NARCOSIS van Martijn de Jong gaat op zaterdag 24 september feestelijk in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. NARCOSIS is een verhaal vol leven over liefde en verlies, met hoofdrollen voor Thekla Reuten, Fedja van Huêt en Vincent van der Valk. Het scenario is geschreven door Laura van Dijk en Martijn de Jong. NARCOSIS is tevens geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie.

Synopsis
Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.
 
Eerder maakten Martijn de Jong en Laura van Dijk samen de One Night Stand VRIJ die prijzen won op het Oldenburg Internationaal Filmfestival en Nice Filmfestival en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. NARCOSIS is geproduceerd door OAK Motion Pictures en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO-fonds, CoBO en de NTR in het kader van De Oversteek.

Distributeur September Film brengt NARCOSIS op 20 oktober uit in de bioscoop.

Together 99