Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

dinsdag 5 juli 2022

Guido van Driel start met opnames derde speelfilm TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN

Na DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK en BLOODY MARIE komt filmmaker Guido van Driel nu met zijn derde speelfilm TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN, gebaseerd op zijn eigen gelijknamige graphic novel. Het filmscript schreef hij samen met Bas Blokker. Kylian de Pagter, bekend van de successerie DE VERSCHRIKKELIJKE JAREN ’80 en RUDY’S GROTE KERSTSHOW, speelt een van de hoofdrollen samen met Rein Hoeke. Ook Sanne Vogel, Juda Goslinga en Susanne Wolff (BLOODY MARIE) zijn te zien in de film.
 
Synopsis
Zomer 1974. De stad is leeg, alle vriendjes zijn met vakantie, Daan en Jonas moeten er samen wat van maken, maar hun hoofd is vol van Catootje die weg is – en niet met vakantie.

Guido van Driel: "In 1974 verdween een meisje uit mijn klas en leed Nederland de meest traumatische voetbal nederlaag uit de geschiedenis. Deze twee indrukwekkende gebeurtenissen heb ik verwerkt in mijn meest persoonlijk film tot nu toe. Samen met mijn vaste cameraman Lennert Hillege verbeeld ik deze kleurrijke tijd in oogstrelend zwart wit." 

Guido van Driel is striptekenaar en filmmaker. Zijn eerste fictiefilm was de poëtische singleplay GROEN IS TOCH DE MOOISTE KLEUR VOOR GRAS. Met zijn eerste speelfilm DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK, gebaseerd op zijn eigen strip Om mekaar in Dokkum, zette Guido zichzelf op de kaart. De film was de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam 2013 en werd overspoeld door lovende recensies, zowel nationaal als internationaal. In 2019 ging zijn tweede speelfilm BLOODY MARIE in wereldpremière op het IFFR. De film werd genomineerd voor drie Gouden Kalveren.
 
TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN wordt geproduceerd door Family Affair Films (Floor Onrust) en het Belgische Polar Bear (Xavier Rombaut) en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Taxshelter.be, ING, de Belgische tax shelter maatregel en Eurimages. Distributeur September Film brengt de film in 2023 uit in de bioscoop.

Club Zero