Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

maandag 13 juni 2022

Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van start

Binnenkort starten de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm ZOMERVACHT, naar de gelijknamige besteller van Jaap Robben. De film wordt geregisseerd door Joren Molter die met ZOMERVACHT zijn eerste bioscoopfilm realiseert. Het scenario is geschreven door Britt Snel. Voor de drie hoofdrollen zijn Micha Hulshof (DE OOST, QUO VADIS, AÏDA), debutant Joël in 't Veld  en de jonge Vlaamse acteur Jarne Heylen gecast. Ook Valentijn Dhaenens (GIRL) en Manou Kersting (UNDERCOVER) zijn te zien in de film.
 
Synopsis
In een broeierige zomervakantie zoekt de eenzame Brian (13) naar warmte en genegenheid bij zijn vader. Plots krijgt Brian de zorg voor Lucien, zijn broer met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking, in de schoenen geschoven. Brian wordt gedwongen volwassen, maar vindt liefde vanuit een onverwachte hoek.
 
Regisseur Joren Molter:Ik sta te popelen om ZOMERVACHT tot leven te wekken met mijn toegewijde cast en crew. Joël, een jongen met spasme die vol bravoure de rol van Lucien vertolkt, speelt voor het eerst in een film. Ik heb niet eerder met iemand gewerkt die zich zonder enige gêne en met volledige toewijding in de scènes gooit. Met ZOMERVACHT wil ik de kracht laten zien van mensen met een beperking. Ik ben dan ook trots dat een deel van de cast bestaat uit mensen met echte beperkingen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Jaap Robben ons heeft gegeven en ik had geen beter team om mij heen gewenst om mijn debuutfilm mee te verwezenlijken. “
 
Auteur Jaap Robben: “Voor mij is het boek ZOMERVACHT een film in mijn hoofd geworden. Een herinnering aan iets dat ik heel intens in mijn fantasie heb meegemaakt. Maar als ik foto's zie van de acteurs, de repetities, denk ik: ja, ja ja! Alles is zo zorgvuldig en goed gekozen. Jarne en Joël  zijn de perfecte acteurs voor Brian en Lucien. Ik heb er enorme bewondering voor hoe zij twee film-broers zijn geworden in een geweldig ensemble van cast en crew. Het liefste zou ik deze opname-weken continu via een live-stream volgen."
 
Joren Molter
Na Jorens afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie werd zijn afstudeerfilm IN KROPSDAM IS IEDEREEN GELUKKIG geselecteerd voor maar liefst 54 internationale filmfestivals waaronder Clermont Ferrand en won hij 13 internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Warsaw International Film Festival. Joren is de eerste Nederlandse regisseur die door de European Film Promotion werd geselecteerd voor de Future Frames: ten new directors to follow op het Karlovy Vary film Festival. Zijn korte film KIND en zijn televisiefilm DÒST gingen beiden in première in de Gouden Kalf-competitie op het Nederlands filmfestival. DÒST is verkocht aan Amazon en is vertaald in 27 verschillende talen. Daarnaast is Joren werkzaam als internationale commercial regisseur en wordt hij vertegenwoordigd door La Belle Façon voor commercials op de Franse Markt. ZOMERVACHT is zijn eerste bioscoopfilm.
 
Boekverfilming
Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. In 2014 veroverde hij met zijn romandebuut BIRK boekhandel, lezer en recensent. Zijn roman ZOMERVACHT (Singel Uitgeverijen) verscheen in september 2018 en werd verkozen tot boek van de maand bij De Wereld Draait Door. Er zijn meer dan 40.000 exemplaren van verkocht in Nederland en België. De Engelse vertaling van ZOMERVACHT (Summer Brother) stond op de longlist voor de prestigieuze International Booker Prize 2021 en kreeg lovende recensies in o.a. de New York Times.
 
ZOMERVACHT wordt geproduceerd door Family Affair Films (Floor Onrust) en het Belgische Polar Bear (Xavier Rombaut) in coproductie met de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds. Distributeur September Film brengt de film in 2023 uit in de bioscoop. 

Handling The Undead