Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

dinsdag 7 december 2021

DE VEROORDELING in competitie filmfestival Palm Springs

De door Sander Burger geregisseerde speelfilm DE VEROORDELING over de Deventer moordzaak is geselecteerd voor de competitie van Palm Springs International Film Festival dat begin januari plaatsvindt in Amerika. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen in de film die gebaseerd is op het boek 'De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld' van onderzoeksjournalist Bas Haan. DE VEROORDELING draait sinds begin september in de bioscoop en werd recent bekroond met vier Gouden Kalveren: die voor Beste Film, Beste Hoofdrol, Beste Bijrol en Beste Scenario. Het is niet de eerste keer dat de film in Amerika te zien is; eerder sleepte de film ook al zes prijzen in de wacht op het Seattle Film Festival. 

Voor acteur Yorick van Wageningen heeft de selectie voor Palm Springs een speciale betekenis: “Mijn carrière in de Verenigde Staten begon toen de film TOTAL LOSS geselecteerd werd voor AFI Fest, en nam vervolgens een vlucht nadat mijn fonkelnieuwe Amerikaanse agent allerlei mensen uit de filmbranche had gesommeerd die film te gaan zien op het festival van Palm Springs. Dat DE VEROORDELING daar nu zal draaien vind ik daarom extra bijzonder.”
 
Over DE VEROORDELING:
Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

DE VEROORDELING is een productie van BIND (Joram Willink en Piet-Harm Sterk) en is momenteel nog in de bioscoop te zien. Vanaf 12 januari is de film op DVD verkrijgbaar en te zien via verschillende VOD-kanalen waaronder Pathé Thuis, Ziggo, KPN, iTunes, Google Play, Amazon, Rakuten, T-mobile en Tele2.

Handling The Undead