Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 8 november 2021

DO NOT HESITATE sleept vier prijzen in de wacht op Amerikaans Film Festival

De film DO NOT HESITATE van Shariff Korver heeft dit weekend vier prijzen gewonnen op het Amerikaanse Scottsdale International Film Festival. De film won prijzen voor Beste Film, Beste Regie (Shariff Korver), Beste Scenario (Jolein Laarman) en acteur Tobias Kersloot won in de categorie Beste Bijrol. DO NOT HESITATE is vanaf aanstaande donderdag te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Over DO NOT HESITATE:
Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

DO NOT HESITATE is de Nederlandse inzending voor de Oscar in de categorie internationale speelfilm, beleefde zijn wereldpremière op het Tribeca Film Festival en werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Vorige week werd de film nog bekroond met de publieksprijs op het Parool Film Fest.

Levante