Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

donderdag 14 oktober 2021

Voltallige cast bioscoopfilm STROMBOLI van Michiel van Erp bekend

Michiel van Erp start in november met de opnames van de film STROMBOLI naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Elise Schaap, onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol: "Ik heb ongelofelijk veel zin om dit bijzondere verhaal te mogen verfilmen met Michiel van Erp van wie ik groot fan ben." De opnames vinden plaats op het Italiaanse eiland Stromboli en in Amsterdam.

Voor de andere rollen is een deels internationale cast aangetrokken, bestaande uit Pieter Embrechts (INSTINCT), Tim McInnerny (NOTTING HILL, GAME OF THRONES), Anna Chancellor (THE CROWN, DOWNTON ABBEY), Taz Munya, Christian Hillborg (YOUNG ROYALS, FLEABAG), Neerja Naik en Marisa van Eyle (ZWARTBOEK, OOGAPPELS). Het scenario is geschreven door Paula van der Oest (DE SLAG OM DE SCHELDE) en Roos Ouwehand (PIECE OF MY HEART, MI VIDA, OOGAPPELS). 

Synopsis:
Sara arriveert met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het eiland Stromboli en komt bij een retraite terecht waar ze, samen met een bont gezelschap andere dolende zielen onder leiding van de charismatische goeroe Jens, de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.

Regisseur Michiel van Erp over de verfilming: "Elise Schaap ken ik als een veelzijdige en altijd verrassende actrice. Ze maakt me aan het lachen maar kan ook diep ontroeren. Het is een spannend avontuur om met haar het prachtige scenario van Stromboli naar het witte doek te vertalen. Ik ben vereerd dat onze plannen de door mij zeer bewonderde internationale acteurs als Tim McInnerny en Anna Chancellor heeft weten aan te trekken."

Michiel van Erp heeft een lange staat van dienst als documentaire- en filmmaker. In 1996 brak hij door met de tv-serie LANG LEVE..., maar is vooral bekend geworden door documentaires als PRETPARK NEDERLAND, ANGST, I AM A WOMAN NOW, MH 17: HET VERDRIET VAN NEDERLAND, ERWIN OLAF THE LEGACY en DE ROZE REVOLUTIE. Voor de dramaserie RAMSES won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. De serie I.M. over de liefdesrelatie van Connie Palmen en Ischa Meijer werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Acteur (Ramsey Nasr). STROMBOLI is na NIEMAND IN DE STAD zijn tweede speelfilm.  

STROMBOLI is een productie van Levitate Film (Alain de Levita, Paula van der Oest en Mark van Eeuwen) die onlangs vijf Gouden Kalveren wonnen voor het oorlogsepos DE SLAG OM DE SCHELDE, in coproductie met De Familie Film & TV (Monique Busman en Michiel van Erp) en BNNVARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, BNNVARA, Netflix en September Film.

September Film brengt de film in 2022 uit in de bioscoop.

Chimera, La