Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

vrijdag 10 september 2021

I AM ZLATAN opent de vijfde editie van Parool Film Fest

Paff keert terug! De vijfde editie van het Parool Film Fest vindt plaats van 28 t/m 31 oktober 2021, met het Ketelhuis als hoofdlocatie. Vorig jaar kon het filmfestival – een initiatief van Het Parool en distributeur September Film – vanwege de toen geldende coronamaatregelen niet doorgaan. Dit jaar viert het festival zijn eerste lustrum, waarbij het publiek weer van de nieuwste kwaliteitsfilms kan genieten. “Het voelt goed om terug te zijn,” zegt Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool. “Ook deze vijfde editie gaan we onze bezoekers het beste van het beste bieden: de interessantste films, maar ook ontmoetingen met regisseurs en acteurs uit binnen- en buitenland. Wie van film houdt, kan niet om ons festival heen.”

Paff opent donderdag 28 oktober met de Nederlandse première van de meeslepende film I AM ZLATAN van de Zweedse regisseur Jens Shögren. Deze Zweeds-Nederlandse coproductie, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, focust op het begin van Zlatan Ibrahimović' carrière: op zijn doorbraak bij de Zweedse club Malmö FF en de zware periode die volgde bij Ajax, waar hij als 19-jarige nieuwkomer maar moeilijk zijn draai kon vinden. Zlatan was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Zlatan wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene. Gijs Naber speelt de rol van Ronald Koeman.

Synopsis
I AM ZLATAN is het bijzondere verhaal van Zlatan en hoe hij als zoon van immigranten uit voormalig  Joegoslavië in Zweden uitgroeide tot een van de grootste voetballers ter wereld. Een film over leven in armoede, respect voor je roots en liefde voor voetbal. Over een kind dat besluit zijn dromen waar te maken en zijn eigen persoonlijkheid te vormen.

Paff biedt het publiek vier dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Zaterdag 16 oktober verschijnt een speciale Paff-bijlage bij Het Parool, met interviews en achtergronden. Dat weekeinde start ook de kaartverkoop.

Successeur, Le