Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

donderdag 5 augustus 2021

DO NOT HESITATE van Shariff Korver in première op het Nederlands Film Festival

De speelfilm DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver gaat op zaterdagavond 25 september in première op het Nederlands Film Festival. Naast de feestelijke rode loper première in Utrecht zal de film die avond in meerdere bioscopen en filmtheaters door het land te zien zijn. De film gaat over drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten. Joes Brauers (QUO VADIS, AIDA?, OORLOGSGEHEIMEN), Spencer Bogaert (VINCENT, THE DAZZLED), Tobias Kersloot (ARES, PUBLIEKE WERKEN) en Omar Alwan (A KISS) vertolken de hoofdrollen. In juni beleefde de film al een internationale première op Tribeca Film Festival in New York.

Synopsis
Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen? 

DO NOT HESITATE is het tweede speelfilmproject van regisseur Shariff Korver. Zijn eerste speelfilm INFILTRANT, met een hoofdrol voor Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, ging in 2014 in première tijdens Toronto International Film Festival en werd tevens geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Daarnaast regisseerde Shariff ook verschillende televisieseries waaronder FENIX (2018) en TEMPLE (2019).

Jolein Laarman (KAUWBOY, VERDWIJNEN) schreef het scenario van DO NOT HESITATE en cameraman is Nadim Carlsen, die ook de met een Oscar genomineerde film GRÄNS heeft gedraaid.

De film is geproduceerd door Erik Glijnis, Leontine Petit en Emily Morgan van Lemming Film (PLEASURE, DEAD AND BEAUTIFUL, MONOS, ZAMA en THE LOBSTER) in coproductie met het Griekse Heretic en de NTR, en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, TrustNordisk, Greek Film Center, EKOME en Creative Europe. 

Distributeur September Film brengt de film op 11 november 2021 uit in de bioscoop.

Handling The Undead