Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 18 december 2019

Exclusieve Twentse voorpremière van DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD

September Film, Johan Nijenhuis & Co en Kinepolis Nederland organiseren samen een exclusieve Twentse voorpremière van de film DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD. Op woensdag 12 februari zal Kinepolis Enschede de rode loper uitrollen om regisseur Johan Nijenhuis en hoofdrolspelers Herman Finkers en Johanna ter Steege te verwelkomen. Kaarten voor deze avond zijn te koop via de website van Kinepolis.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is de eerste Twentse bioscoopfilm. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stoffers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

Synopsis
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Op maandag 10 februari vindt de rode loper-première plaats in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 13 februari is de film landelijk te zien in de Nederlands bioscopen.

Levante