Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 6 september 2011

CODE BLUE in première op het 31e Nederlands Film Festival

Code Blue, de tweede speelfilm van regisseur Urszula Antoniak gaat op zondag 25 september in première in Het Louis Hartlooper Complex op het Nederlands Film Festival. In mei dit jaar beleefde Code Blue haar wereldpremière tijdens het filmfestival in Cannes, waar de film te zien was in het onderdeel Quinzaine des Realisateurs.  

Marian, een verpleegster van middelbare leeftijd, wijdt haar leven aan haar patiënten zoals een heilige dat zou doen. Ze neemt soms zelfs de rol aan van verlosser als ze haar patiënten bevrijdt uit hun lijden. Buiten het ziekenhuis leeft Marian een eenzaam leven, gedreven door perfectionisme en controle. Als ze op een nacht ongewild getuige is van een heftige en wrede gebeurtenis blijkt ze niet de enige te zijn die toekijkt. De intimiteit die hierdoor ontstaat met haar anonieme buurman verandert wie zij is. Marian geeft zich over aan haar menselijke behoeftes en geeft de controle uit handen.

CODE BLUE is het tweede speelfilmproject van Antoniak. Haar eerste film, Nothing Personal, won belangrijke prijzen op de filmfestivals van Locarno en Sevilla en won vier Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival 2009, waaronder Beste Speelfilm. De hoofdrollen in Code Blue worden vertolkt door Bien de Moor (De Meiden) en Lars Eidinger (Alle Anderen).

In het kader van de Holland Film Meeting is op 22 september een ‘co-production case study' georganiseerd die aan CODE BLUE is gewijd. De case study vindt plaats in de studio in het festival paviljoen op het Neude. Onder leiding van journalist Nick Roddick zal er met de (co)producenten en distributeur gesproken worden over de totstandkoming van het project. 

CODE BLUE is geproduceerd door IDTV Film en Family Affair Films, in coproductie met de VPRO en het Deense Zentropa en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film. Distributeur Wild Bunch brengt de film op 29 september in de bioscoop uit.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

Club Zero