Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zaterdag 16 februari 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS bekroond op Internationaal Filmfestival Berlijn

De Nederlandse familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS van Steven Wouterlood is zaterdag bekroond met een belangrijke prijs op het Internationaal Filmfestival Berlijn. Tijdens de slotceremonie van de 69e editie van het prestigieuze festival ontving regisseur Steven Wouterlood de 'Special Mention by the International Jury of the Competition Generation KPlus' voor zijn eerste lange speelfilm. "Deze prijs is een enorme eer" vertelt Wouterlood. "Ik liep al op wolken de afgelopen dagen na de overweldigende reacties van het publiek, en nu al helemaal. Een betere première van onze film had ik niet durven dromen. Ik kan niet wachten tot de release in Nederland dit najaar." De film beleefde vorige week zijn wereldpremière op het festival in het onderdeel Generations, waarin bijzondere jeugdfilms vertoond worden. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS verschijnt in oktober in de Nederlandse bioscopen.
 

Uit het officiële jurycommentaar: “The Special Mention goes to a unique tale that tactfully explores difficult discussions around mortality, loss and trying to find one’s place in the world within an uplifting coming of age story full of light and infectious joy. This film teaches us about the importance of connection. It is full of surprises, humour and is accessible for all generations.”


Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrol in de film. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (De Veroordeling, Gluckauf) van BIND.

Synopsis: 
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.
 
Steven Wouterlood studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm LOS ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ALLES MAG (BIND), die werd bekroond met een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving ALLES MAG de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2015 volgde de jeugdfilm KONINGSDAG (BIND). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award en de Jury award in Chicago. In datzelfde jaar regisseerde hij samen met Margien Rogaar de tv-serie ALLEEN OP DE WERELD. Deze serie werd genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Daarna volgde een film in virtual reality, SUPERSTAR VR (BIND) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is zijn speelfilmdebuut.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

Levante