Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 19 december 2018

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS geselecteerd voor het Filmfestival Berlijn

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS van Steven Wouterlood is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival Berlijn in het onderdeel Generations. De hoofdrollen worden vertolkt door Sonny van Utteren en Josephine Arendsen. De bijrollen zijn voor Julian Ras (DUMMIE DE MUMMIE), Jennifer Hoffman (DE LUIZENMOEDER), Tjebbo Gerritsma (BRAMMETJE BAAS), Suzan Boogaerdt (ZWARTE TULP), Hans Dagelet (DE BRIEF VOOR DE KONING), Terence Schreurs (HARTENSTRAAT) en Guido Pollemans (LA HOLANDESA). De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (GLUCKAUF) van BIND.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Regisseur Steven Wouterlood: “De Berlinale is voor familie- en jeugdfilm het belangrijkste internationale podium. Dat mijn debuutfilm daar in wereldpremière gaat, is een droom die uitkomt. Ik ben ongelooflijk trots op deze film en het hele productieproces. Het is wat mij betreft een gelaagde en hartverwarmende film geworden, bedoeld voor kinderen én volwassenen.”
 
Regisseur Steven Wouterlood studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm LOS ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ALLES MAG (BIND/VPRO), die werd bekroond met een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving ALLES MAG de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2015 volgde de jeugdfilm KONINGSDAG (BIND/NTR). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award en de Jury award in Chicago. In datzelfde jaar regisseerde hij samen met Margien Rogaar de tv-serie ALLEEN OP DE WERELD. Deze serie werd genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Daarna volgde een film in virtual reality, SUPERSTAR VR (BIND/VPRO) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is zijn speelfilmdebuut.

Het boek van Anna Woltz werd vertaald in zeven talen, waarvan meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht, en werd tevens bekroond met de Vlag en Wimpel. Anna Woltz schreef als vijftienjarige een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in het boekje OVERLEVEN IN 4B. Twee jaar later was haar eerste kinderboek klaar. Inmiddels heeft ze 22 boeken op haar naam staan, die worden gewaardeerd door kinderen én volwassenen: HONDERD UUR NACHT werd vermeld door het DWDD-leespanel, bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs en genomineerd voor tal van andere prijzen. Verder won Anna Woltz de Gouden Griffel, de Zilveren Griffel en de Thea Beckmanprijs. In 2019 schrijft zij het 65e Kinderboekenweekgeschenk.

De film is geproduceerd door Joram Willink en Piet-Harm Sterk van BIND. BIND ontwikkelt en produceert films die een krachtig middel blijken om hedendaagse onderwerpen op intrigerende of verrassende wijze te verbeelden. Producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk willen hiermee een effectieve verbinding tot stand brengen tussen geëngageerde filmmakers en hun publiek. BIND won met hun producties een prachtige variatie aan prijzen; International Emmy® Award voor de jeugdfilm ALLES MAG, drie Best Event Awards World en zes Gouden Kalveren: Ariane Schluter voor beste actrice in de tv-film EEN GOED LEVEN, Majd Mardo en George Tobal voor beste acteurs in de TV film JUNGLE, en vier Gouden Kalveren voor de bioscoopfilm GLUCKAUF, waaronder die voor beste film.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en komt tot stand met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is in het najaar van 2019 landelijk te zien in de bioscoop.
 

Het Filmfestival Berlijn vindt plaats van 7 tot 17 februari 2019.

Together 99