Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 19 april 2011

CODE BLUE geselecteerd voor Cannes

CODE BLUE, de nieuwe film van regisseur Urszula Antoniak (Nothing Personal), is geselecteerd voor het International Film Festival Cannes, in het onderdeel Quinzaine des Realisateurs. CODE BLUE is het tweede speelfilmproject van Antoniak. Haar eerste film, Nothing Personal, won belangrijke prijzen op de filmfestivals van Locarno en Sevilla en won vier Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival 2009, waaronder Beste Speelfilm. Wild Bunch brengt de film op 8 september uit in de bioscopen.

CODE BLUE gaat over Marian (Bien de Moor), een veertigjarige verpleegster die al haar zorg en aandacht aan haar patiënten wijdt, als een heilige. Soms neemt ze zelfs de rol van Verlosser op zich, om de ernstig zieken te helpen. Als ze op een nacht ongewild getuige is van een brute verkrachting blijkt ze niet de enige te zijn die toekijkt. De gedwongen intimiteit die dan ontstaat met haar anonieme buurman verandert wie zij is.

De hoofdrollen in CODE BLUE worden vertolkt door Bien de Moor en Lars Eidinger. In 2005 ontving zij een Theo d'Or voor haar rol in ‘De Meiden' van het Nationale Toneel. Tegenspeler Lars Eidinger is een van de meest besproken en vooraanstaande jonge film- en toneelacteurs in Duitsland. Hij speelde de hoofdrol in de veelgeprezen film ‘Alle Anderen' van regisseur Maren Ade, o.a. bekroond met de Zilveren Beer op het Berlin International Film Festival (2009). Recentelijk speelde hij  in Der Menschenfeind, in een regie van regisseur Ivo van Hove.

CODE BLUE wordt geproduceerd door IDTV Film en Family Affair Films, in coproductie met de VPRO en Zentropa en komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film. 

De 64ste editie van het filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei.

Club Zero