Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 15 augustus 2018

Opnames film DE LIEFHEBBERS met Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen van start

Regisseur Anna van der Heide start 15 augustus met de opnames van de nieuwe speelfilm DE LIEFHEBBERS. Hoofdrollen zijn onder andere voor Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen en Jelka van Houten, en het scenario is geschreven door scenariste en actrice Marnie Blok.

In DE LIEFHEBBERS moeten alle gezinsleden van de familie Liefhebber hun angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties onder ogen zien, wanneer ze geconfronteerd worden met de keuze van hun autoritaire vader om zijn ziekte ruim een jaar voor hen te verzwijgen.
 
De familie Liefhebber wordt gevormd door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer.
 
De regie is in handen van Anna van der Heide. Zij studeerde in 2003 af aan regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films BRAMMETJE BAAS (2012) en MEESTER KIKKER (2016), de korte film MAN IN PAK (2012) en de feel good dramaserie VROLIJKE KERST (2014). Voor haar korte film MISSIEPOO16 (2007) ontving ze een Gouden Kalf.
 
Anna van der Heide over DE LIEFHEBBERS: “Ik wilde dolgraag een acteursfilm maken over familie. Een film die zware en pijnlijke onderwerpen niet schuwt, maar licht van toon blijft. Humor en relativering is voor mij onontbeerlijk in mijn werk, maar zeker ook in het leven. Deze film is in de eerste plaats een ode aan het zelfherstellend vermogen van de mens: shit happens. Altijd en overal. De vraag is hoe we ermee omgaan…”
 
Marnie Blok, zowel als actrice en scenarioschrijfster bekend, schreef het scenario: “Liefde en terreur kunnen in een familie naadloos in elkaar overgaan. Deze film gaat over ingesleten rolpatronen, jaloezie en bewondering. Over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, zowel in goede- als in kwade zin. Een film over ongevraagd lief en leed. Levenslang. Shit happens in de beste families. En dat is, denk ik, hoop ik, vrees ik, meedogenloos herkenbaar.”
 
Eerder schreef Blok oa de scenario’s voor films als SIMON AND THE OAKS (2011), JACKIE (2012), DE GELUKKIGE HUISVROUW (2010) en de bekroonde miniserie RAMSES (2014). Samen met Philip Huff schreef ze het scenario voor NIEMAND IN DE STAD (2018), welke dit jaar het Nederlands Film Festival opent.
 
DE LIEFHEBBERS wordt geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films. Zij slaan de handen ineen met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer GIRL en THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN).
 
De film komt tot stand in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

De film wordt in het najaar van 2019 door September Film in de bioscopen uitgebracht.

Green Border