Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 14 april 2011

MELANCHOLIA en WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN in officiële competitie Cannes

‘MELANCHOLIA'  EN ‘WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN' GESELECTEERD VOOR DE OFFICIËLE COMPETITIE VAN HET FILMFESTIVAL CANNES.

De nieuwe film van regisseur Lars von Trier MELANCHOLIA en We need to talk about Kevin van regisseur Lynne Ramsay zijn geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Internationale Filmfestival Cannes waar ze tevens hun wereldpremière zullen beleven. Dit is vandaag door de organisatie van het filmfestival bekend gemaakt. Beide films worden later dit jaar door Wild Bunch uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Melancholia is een drama over Justine en Michael die hun bruiloft in het huis van haar zus en zwager vieren. Ondertussen nadert de planeet Melancholia de aarde.

Lars von Trier gooide eerder hoge ogen op het filmfestival in Cannes met zijn films Dogville, Manderlay en Antichrist. In 2000 won hij de Gouden Palm voor zijn film Dancer in the Dark. Melancholia met hoofdrollen voor Charlotte Gainsbourg, Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgård en Charlotte Rampling is vanaf 25 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

We need to talk about Kevin vertelt het aangrijpende verhaal van Eva, Franklin en Kevin, die twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een aantal medescholieren vermoordt. In de nasleep van het bloedbad worstelt zijn moeder Eva met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid. Ze wordt geconfronteerd met het ultieme taboe - heeft ze ooit van haar zoon gehouden? In hoeverre is zij schuldig aan Kevins gruwelijke misdaad?
Gebaseerd op het controversiële boek van schrijver Lionel Shriver.

We need to talk about Kevin van Lynne Ramsay (Morvern Callar, Ratcatcher) met hoofdrollen voor Tilda Swinton, John C. Reilly en Ezra Miller is vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

De 64ste editie van het filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei.

Levante