Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

vrijdag 6 juli 2018

BECOMING ASTRID openingsfilm Film by the Sea 2018

De film BECOMING ASTRID is dit jaar de openingsfilm van Film by the Sea op vrijdag 7 september in CineCityXL te Vlissingen. Tijdens de feestelijke 20ste jubileumeditie van Film by the Sea gaat BECOMING ASTRID, de speelfilm over de beroemde Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, tijdens het Openingsgala in première.

 

Over de film
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Regie: Pernille Fischer Christensen, Cast: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie.

BECOMING ASTRID ging begin dit jaar in wereldpremière op de Berlinale, en is vanaf 29 november landelijk in de bioscoop te zien.

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks bijna 50.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 20e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 16 september.

www.filmbythesea.nl

Green Border