Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 4 juli 2018

Indiase film SIR (Rohena Gera) opent World Cinema Amsterdam 2018

De negende editie van World Cinema Amsterdam wordt op donderdag 16 augustus geopend met de Indiase film Sir (2018) van Rohena Gera.

Sir raakt aan het welbekende thema ‘Rich boy meets poor girl‘ dat in menig Hollywood-film doorgaans leidt tot zoete en overgeromantiseerde films. In de handen van debuterend regisseur Rohena Gera levert het een fraai en realistisch drama op dat genuanceerd de verhoudingen tussen man en vrouw in India in beeld brengt en vooral hoe het leven daar bepaald wordt door klassenverschillen die nooit overwonnen kunnen worden. Maar hoe rigide het klassensysteem ook is, Gera laat zien dat mensen van vlees en bloed soms gevoelens hebben die de grenzen overstijgen.

Sir ging afgelopen mei in première op het Cannes Film Festival, waar de film werd geselecteerd voor Semaine de la Critique.

Sir is een van de negen genomineerde films voor de World Cinema Jury Award, waaraan een bedrag van € 5000 is verbonden. Een driekoppige jury – Aboozar Amini, Marcel Beltrán en Margarida Moz, uit respectievelijk Afghanistan, Cuba en Portugal – beslist welke film bekroond wordt met deze prijs. Zij maken hun keuze op de slotavond bekend.

De negen genomineerde films zijn te zien in Rialto en De Balie. Op donderdag 2 augustus zal het volledige programma te vinden zijn op www.worldcinemaamsterdam.nl. Dan start ook de kaartverkoop.

Distributeur September Film brengt de film op 20 september 2018 landelijk uit in de bioscoop.

Levante