Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

zondag 20 mei 2018

SHOPLIFTERS van Hirokazu Kore-eda wint Gouden Palm. Een overzicht van de nieuwe acquisities van September Film

SHOPLIFTERS van Hirokazu Kore-eda heeft gisteravond de Gouden Palm voor Beste Film gewonnen. Dat werd bekend gemaakt tijdens de slotceremonie van de 71e editie van het Cannes Film Festival. SHOPLIFTERS zal in december 2018 te zien zijn in de bioscoop.

Naast SHOPLIFTERS heeft September Film voor en tijdens het festival de Benelux rechten van een aantal mooie films verworven. Hiertoe behoren de volgende films die tijdens het festival in première gingen: THE WILD PEAR TREE (Nuri Bilge Ceylan), THE HOUSE THAT JACK BUILT (Lars von Trier), YOMEDDINE (A.B. Shawky), ASAKO I + II (Ryusuke Hamaguchi), BIRDS OF PASSAGE (Ciro Guerra en Cristina Gallego), PETRA (Jaime Rosales) en SIR (Rohena Gera). Daarnaast zijn de volgende films aangekocht die momenteel in (pre)productie zijn: BRITT MARIE WAS HERE (Tuva Novotny), HORSE BOY (Ari Folman) en THE TRUTH ABOUT CATHERINE (Hirokazu Kore-eda) Eerder werden de films BERGMAN ISLAND en MAYA (beide van Mia Hansen-Løve) al aangekocht.  

Een overzicht van alle nieuwe aankopen:

SHOPLIFTERS - Hirokazu Kore-eda (Gouden Palm Winnaar Cannes 2018)

Een familie van kleinschalige oplichters neemt een kind in huis dat ze op straat hebben gevonden.

YOMEDDINE - A.B. Shawky (competitie Cannes 2018)

Een feelgood-film over een leprapatiënt en een jonge wees die voor het eerst de leprakolonie in Egypte verlaten om op zoek te gaan naar hun families.

ASAKO I + II - Ryusuke Hamaguchi (competitie Cannes 2018)

De 21-jarige Asako uit Osaka is verliefd op de excentrieke Baku. Ze wordt opgeschrikt wanneer hij zomaar verdwijnt. Twee jaar later ontmoet ze haar tweede liefde Ryohei, die sprekend op Baku lijkt, maar een totaal ander karakter heeft. 

THE WILD PEAR TREE - Nuri Bilge Ceylan (competitie Cannes 2018)

Een aspirant-schrijver keert terug naar zijn geboortedorp op het Turkse platteland. Eenmaal aangekomen wordt hij overweldigd door de schulden die zijn vader gemaakt heeft in zijn afwezigheid. De Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan won in 2014 de Gouden Palm voor Winter Sleep.

THE HOUSE THAT JACK BUILT -  Lars von Trier (Buiten competitie Cannes 2018)

Lars von Trier is terug met een portret van de uiterst intelligente seriemoordenaar Jack, die elke moord als een kunstwerk op zich ziet.

SIR Rohena Gera (Semaine de la Critique 2018)

Ratna woont en werkt als hulp bij Ashwin, een man van een rijke familie. Wanneer hun werelden samenkomen, lijken de obstakels steeds onoverwinnelijker te worden. Een onmogelijke liefde tegen de achtergrond van het Indiase kastenstelsel. 

ONE DAYZsófia Szilágyi (Semaine de la Critique 2018)

Anna is moeder van drie kinderen en heeft nooit rust; naast werk, kinderopvang, school en andere activiteiten, vermoedt ze ook nog dat haar man haar bedriegt.

BIRDS OF PASSAGECiro Guerra en Cristina Gallego (Quinzaine des Réalisateurs 2018)

Een visueel oogstrelende film over de beginselen van de Colombiaanse drugshandel. Een inheemse Wayuu-familie raakt betrokken bij de marihuanahandel naar Amerika in de jaren ’70. Hebzucht, passie en eer zorgen voor een dodelijke oorlog die hun levens, cultuur en voorouderlijke tradities in gevaar brengt. 

PETRA – Jaime Rosales (Quinzaine des Réalisateurs 2018)

Na de dood van haar moeder gaat Petra op zoek naar haar vader, die ze niet kent. De zoektocht leidt haar naar Jaume, een beroemde kunstenaar en krachtige, meedogenloze man, zijn vrouw Marisa en zoon Lucas. Een slim, complex en merkwaardig portret van een gebroken gezin. 

BRITT MARIE WAS HERE - Tuva Novotny

Na de arthouse hit EEN MAN DIE OVE HEET wordt er opnieuw een roman van de Zweedse bestseller auteur Fredrik Backman verfilmd. 

HORSE BOY – Ari Folman

Een ongelofelijk en waargebeurd verhaal, gebaseerd op de internationale bestseller The Horse Boy van Rupert Isaacson, dat in meer dan 30 landen is uitgegeven. Met hoofdrollen voor Lea Seydoux en Joel Kinnaman.

Emily en Jonathan’s zoon Noah is autistisch. Hij praat amper en ondanks de inspanningen van zijn ouders is er weinig verbetering zichtbaar. Jonathan ontdekt echter dat Noah erg rustig wordt en beter lijkt te communiceren wanneer hij paardrijdt. De familie besluit een reis te maken naar Mongolië waar ze ter paard het land verkennen. Het blijkt een levens veranderende ervaring.

THE TRUTH ABOUT CATHERINE - Hirokazu Kore-eda

De eerste internationale film van filmmeester Hirokazu Kore-eda buiten Japan. Met hoofdrollen voor de Franse acteerlegendes Catherine Deneuve en Juliette Binoche, vertelt hij een krachtig en emotioneel verhaal over de stormachtige reünie tussen dochter en haar acterende moeder, Catherine.  

MAYAMia Hansen-Løve

De film volgt de 30-jarige Gabriel (Roman Kolinka), een Franse oorlogsverslaggever die werd gegijzeld in Syrië en vervolgens na maanden gevangenschap naar India vertrekt.

BERGMAN ISLANDMia Hansen-Løve

Eerste Engelstalige speelfilm van Mia Hansen-Løve. Een aantal Amerikaanse filmmakers reist in de zomer af naar het mythische Fårö-eiland. In dit wilde en adembenemende landschap waar filmmaker Ingmar Bergman woonde en zijn meest bekende films draaide, hopen zij inspiratie te vinden voor hun nieuwe films. Met hoofdrollen voor Greta Gerwig, Mia Wasikowska en John Turturro.

Together 99