Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 13 november 2017

Gouden Beer-winnaar Ildikó Enyedi brengt bezoek aan Nederland

Filmregisseur Ildikó Enyedi, winnaar van de Gouden Beer voor Beste Film op het Internationale Filmfestival van Berlijn 2017, brengt op dinsdag 28 november een bezoek aan Nederland. De Hongaarse woont 's-avonds de voorpremière bij van haar prijswinnende film ON BODY AND SOUL in EYE Amsterdam. Na afloop van de film is er een Q&A. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.eyefilm.nl/onbodyandsoul.

ON BODY AND SOUL gaat over de introverte Mária. Ze is nog maar net als nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag gegaan in een slachthuis in Boedapest, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.
 
Ildikó Enyedi sleepte met ON BODY AND SOUL niet alleen de Gouden Beer voor Beste Film in de wacht; op het zelfde festival werd de film bekroond met de FIPRESCI award, de Prize of the Ecumenical Jury en de Berliner Morgenpost Readers’ Jury Award. De film is ook genomineerd voor maar liefst 4 European Film Awards, namelijk die voor 'Beste Europese Film', 'Beste Europese Regisseur', 'Beste Europese Actrice' en 'Beste Europese Scenarioschrijver'. ON BODY AND SOUL is tevens de Hongaarse inzending voor de Oscars.

ON BODY AND SOUL is vanaf 14 december te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Together 99