Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

donderdag 7 september 2017

Clara van Gool start met opnames speelfilm THE BEAST IN THE JUNGLE

Clara van Gool is deze week gestart met de opnames van haar nieuwe Engelstalige speelfilm THE BEAST IN THE JUNGLE. Naast de regie schreef zij ook het scenario in samenwerking met de Engelse schrijver en dichter Glyn Maxwell, dat gebaseerd is op de gelijknamige novelle van Henry James. De hoofdrollen in deze internationale productie zijn voor Sarah Reynolds en Dane Jeremy Hurst. De opnames vinden plaats in Luxemburg, Londen en op Sicilië en duren tot begin oktober.


Het verhaal
THE BEAST IN THE JUNGLE verbeeldt het raadselachtige en epische liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram. Hun duet rond een onheilspellend geheim wordt gevangen in een stijl die zowel fysiek als poëtisch is. Het verhaal speelt zich af in en rond een afgelegen Engels landhuis en strekt zich uit van de Jamesiaanse laat-19e eeuw naar het heden.
 
Clara van Gool
Clara van Gool is één van de meest succesvolle en meest productieve (dans)filmmakers van Nederland. Als filmmaakster ontwikkelt zij haar sterke cinematografische taal veelal door het gebruik van beweging, choreografie en montage. Voor Bitings and other effects (1995) en NUSSIN (1998) won zij een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. Voor ENTER ACHILLES, een bewerking van de succesvolle voorstelling van DV8 Physical Thearte, won zij een Emmy Award of Performing Arts. In 2015 verscheen VOICES OF FINANCE, gebaseerd op de monologen van de spraakmakende Banking Blogs van Joris Luyendijk in The Guardian, over de financiële wereld in Londen. Ze werkt samen met diverse choreografen en zet in THE BEAST IN THE JUNGLE haar samenwerking met Jordi Cortes Molina als movement director voort. 
 
Clara van Gool: “Ik ben in mijn werk altijd gefascineerd geweest door de verschillende manieren waarop je een verhaal kunt vertellen middels visuele middelen. Voor mij gaat het er bij het filmen van dans om te trachten niet zozeer de esthetiek, als wel de energie van de beweging vast te leggen. Het is mijn doel om het verhaal van Henry James te bewerken tot een speelfilm met personages waar men zich mee kan identificeren, een sterk visueel gerichte en intieme film. Het is bovenal de moderniteit van het oorspronkelijke verhaal dat me inspireerde. Een onconventioneel liefdesverhaal over een man die is geobsedeerd door een voorgevoel dat hem iets groots, misschien zelfs verpletterends zal overkomen en een vrouw die besluit met hem daarop te wachten.”
 
De cast
Voor THE BEAST IN THE JUNGLE heeft Clara van Gool wederom acteurs gecast die afkomstig zijn uit topgezelschappen. De Ierse Sarah Reynolds is verbonden aan het Nederlands Danstheater. De uit Zuid-Afrika afkomstige Dane Jeremy Hurst was jaren aan het prestigieuze Rambert Dance Company Londen verbonden, en timmert inmiddels aan de weg als choreograaf.
 
THE BEAST IN THE JUNGLE wordt ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF 1&2, NENA, VENTOUX, BEYOND SLEEP) in coproductie met AMOUR FOU Luxembourg (EGON SCHIELE, HANNAH ARENDT, AMOUR FOU), en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Luxemburgs Filmfonds, Eurimages en het British Film Institute. Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.

Green Border