Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 6 september 2017

OUDE LIEFDE van Nicole van Kilsdonk in première op Parool Film Fest

OUDE LIEFDE, de nieuwe speelfilm van Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Onder Het Hart) gaat vrijdag 6 oktober feestelijk in première in De FilmHallen te Amsterdam tijdens het Parool Film Fest (PAFF). De hoofdrollen zijn voor Beppie Melissen, Gene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht, Carly Wijs en Aus Greidanus sr. Het scenario is geschreven door Peer Wittenbols, die eerder met Nicole van Kilsdonk Onder Het Hart maakte.

Op dezelfde avond vindt er ook een publiekspremière plaats in de FilmHallen. Kaarten hiervoor zijn medio september verkrijgbaar via de website van de FilmHallen.
 

Synopsis:
Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij, net als hun familie, verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

OUDE LIEFDE is geproduceerd door Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen in Amsterdam (ONDER HET HART, KAUWBOY, VERDWIJNEN en coproducent van RUNDSKOP). OUDE LIEFDE is een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en Omroep MAX en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Eurimages, Abraham Tuschinski Fonds en de Belgische Tax Shelter. Distributeur September Film brengt OUDE LIEFDE op 2 november landelijk uit in de bioscoop.

Over PAFF:
Van 4 tot en met 8 oktober vindt de tweede editie van Parool Film Fest (Paff) plaats in de FilmHallen in Amsterdam. Paff is een jaarlijks filmfestival georganiseerd door dagblad Het Parool, De FilmHallen en September Film. Tijdens het festival kan het publiek vijf dagen lang genieten van de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première tijdens het festival worden vertoond. Hiermee presenteert het festival zich als open podium voor kwaliteitsfilms. 

De film BORG/MCENROE (Janus Metz Pedersen) opent het festival op woensdag 4 oktober. Andere bevestigde films zijn LOVELESS (Andrey Zvyagintsev), THE GLASS CASTLE (Woody Harrelson), WHITE SUN (Deepak Rauniyar), THE SQUARE (Ruben Östlund), HAPPY END (Michael Haneke), JUPITER’S MOON (Kornél Mundruczö), LOVING VINCENT (Dorota Kobiela en Hugh Welchman), MANIFESTO (Julian Rosefeldt), LE FIDELE (Michaël R. Roskom), YOU WERE NEVER REALLY HERE (Lynne Ramsay), BLADE RUNNER 2049 (3D) (Denis Villeneuve), GOOD TIME (Ben en Joshua Safdie), WONDERSTRUCK (Todd Haynes) en THE KILLING OF A SACRED DEER (Yorgos Lanthimos). KLEINE IJSTIJD van Paula van der Oest is de slotfilm. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Green Border