Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 21 juli 2017

Tweede editie Parool Film Fest opent met BORG/MCENROE

BORG/MCENROE van de Deense regisseur Janus Metz Pedersen opent op woensdag 4 oktober de tweede editie van het Parool Film Fest (Paff). De film beleeft hiermee zijn exclusieve Nederlandse première in de FilmHallen te Amsterdam. BORG/MCENROE laat zien hoe een van ’s werelds grootste tennisiconen Björn Borg (gespeeld door de Zweedse acteur Sverrir Gudnason) en zijn rivaal John McEnroe (Shia LaBeouf) zich voorbereiden op hun legendarische Wimbledonfinale in 1980. De finale, de apotheose van de film,  werd destijds omschreven als ‘When Ice Met Fire’. De tweede editie van Paff vindt plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2017.


Synopsis:
Het is 1980 en het tennisduel van het jaar is in zicht. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst, gaat het duel aan met het Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat vooral bekend om zijn temperament. Tijdens de voorbereidingen op de grote finale neemt de rivaliteit toe en lopen de spanningen tussen de twee toptennissers hoog op. De hele wereld kijkt mee terwijl Borg en McEnroe een finale spelen die de tenniswereld voorgoed zal veranderen. 

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool:Na TONIO is het opnieuw gelukt om ons festival te openen met een bijzondere film. Sportfilms zijn een fascinerend genre. Niet alleen omdat ze inzicht bieden in het hoofd van topsporters, maar ons ook veel vertellen over strijd voeren, mentale weerbaarheid  en grenzen verleggen.”
 
Over Paff:
In oktober dit jaar vindt de tweede editie van Parool Film Fest plaats, een jaarlijks filmfestival georganiseerd door dagblad Het Parool, De FilmHallen en September Film. Tijdens het festival kan het publiek vijf dagen genieten van de nieuwste kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland. Hiermee presenteert het festival zich als open podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. Behalve de vertoning van nieuwe films biedt PAFF een randprogramma met talkshows, lezingen en muziek.

Ga naar www.paff.nl voor meer informatie.
Eind augustus wordt het complete programma bekend gemaakt.

 

Levante